0:00

Turiştii îşi rup picioarele în drum spre Toaca, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe ani de zile, de când scările din lemn pe care urca lumea spre Vârful Toaca din masivul Ceahlău au fost dezafectate, turiştii care se încumetă să parcurgă traseul pe poteca abruptă îşi riscă viaţa.

În fiecare sezon s-au înregistrat accidente, ultimul petrecându-se duminică după-amiază (30 august), când o femeie de 42 de ani din Iaşi a căzut şi şi-a rupt un picior.

„De câţiva ani, turiştii urcă pe un traseu nemarcat care, din cauza eroziunii, a devenit deosebit de alunecos şi cu zone de grohotiş”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

„Pericolul este atât de cădere în gol, cât şi de accidentare din cauza pietrelor care se rostogolesc, după ce sunt dislocate de turişti. Aproape în fiecare an înregistrăm accidente în acea zonă, astfel încât refacerea infrastructurii – proiect demarat de CJ Neamţ, care a primit avizele de mediu şi de siguranţă montană – ar trebui soluţionată”.

Pentru coborârea femeii accidentate, salvamontiştii au avut o misiune de 4 ore. Echipa de la Dochia a preluat-o, a coborât-o până în zona traseului turistic şi apoi până „La morminte” de unde a fost preluată de echipa suport de la baza muntelui şi predată ambulanţei care aştepta la Baza Salvamont Durău. (C. MIRCEA)

Articolul precedentElevi suceveni, campioni la astronomie
Articolul următorHC Zalău – HCM Roman 23-21 (14-12)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.