Elevi suceveni, campioni la astronomie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 24-27 august, s-a desfăşurat la Sulina concursul naţional de astronomie şi pagini web ,,Sub cerul astral al Deltei”.

„Scopul acestui concurs a fost de valorificare a potenţialului elevilor în domeniul ştiinţelor, astronomiei și informaticii prin complementaritatea educaţiei non-formale, precum şi dezvoltarea acestora în vederea formării ca viitori cetăţeni europeni proactivi”, a precizat inspectorul şcolar general al IȘJ Suceava prof. Gheorghe Lazăr, într-un comunicat de presă.

La competiție s-au înscris elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal, concursul având mai multe probe: observaţională cu ajutorul telescoapelor, proba teoretică, proba de determinare a coordonatelor unui loc de pe plajă cu ajutorul unui gnomon (o tijă cu lungimea de 1m) şi proba de prezentare a unui proiect. Rezultatele elevilor suceveni au fost unele remarcabile. La categoria juniorii mici, echipajul format din Andrei Costin elev în clasa a IV–a la Şcoala Gimnazială ,,Al. I. Cuza” Fălticeni şi Doroftei Luca, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut premiul I. Elevii participă la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava, coordonat de prof. dr. Petru Crăciun.

Tot la această categorie a obţinut premiul I elevul Babiuc Ioan din clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială Clit, comuna Arbore, prof. îndrumător Ilie Cosovanu.

La categoria juniorii mari, două echipaje ale judeţului Suceava au obţinut premiul I şi anume: echipajul format din Dumistrăcel Sabina, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, prof. îndrumător Crăciun Petru şi Lungu Eduard, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, dar şi echipajul format din Crîșmariu Andrei, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” și Rebenciuc Paul, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială ,,Miron Costin”, profesor îndrumător Crăciun Petru.

La aceeaşi categorie, Turturean David, elev în clasa a VII-a Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, prof. îndrumător Crăciun Petru și Țehanciuc Alexandru, elev în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic ,,Tomşa Vodă” Solca, prof. îndrumător Ilie Cosovanu, au obţinut premiul al II-lea.

Premiul III la categoria juniorii mari a fost obţinut de echipajul format din Andrei Andreea, clasa a IX-a și Dănilă Răzvan, clasa a VIII-a, ambii elevi la Colegiul Naţional ,,Nicu Gane” Fălticeni şi membri ai cercului de astronomie de la Clubul Copiilor Fălticeni, prof. îndrumător Crăciun Petru.

Lotul judeţului Suceava a fost însoţit de următorii profesori: Andrei Carmen – Colegiul Vasile Lovinescu Fălticeni, Magdalena Cosovanu – Liceul Tehnologic ,,Vasile Gherasim” Marginea, Ilie Cosovanu – Liceul Tehnologic ,,Tomşa Vodă” Solca şi Crîşmariu Emilia – CJRAE Suceava. (M. TEODOROF)

Articolul precedentIată cum va arăta podul de la Bicaz! Când va fi gata! GALERIE FOTO
Articolul următorTuriştii îşi rup picioarele în drum spre Toaca
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.