pietricica turism

tg cl feb 2014

În ședința ordinară a Consiliului Local Târgu-Neamț, de joi, 13 martie,  cele 8 proiecte de hotărâre de pe ordinerezentant în Adunarea Generală a Acționarilor de la Stațiunea Oglinzi, aleșii locali au ieșit la rampă cu mai multe intervenții despre cum ar trebui să se dezvolte turismul local. În urma votului, Daniel Turluianu de la PNL a fost reconfirmat ca membru în AGA la Stațiunea Oglinzi, dar Viorel Bălțătescu de la PDL a cerut colegului liberal ca legislativul târgnemțean să fie informat despre ce se întâmplă la stațiune.

„Dorim și noi să fim informați cu ce se mai întâmplă la Stațiunea Oglinzi. Până acum domnul Turluianu nu a venit cu nicio informare ca și reprezentant al Consiliului Local, iar în acest nou mandat dorim să fim informați. Stațiunea se dărâmă și e păcat. Dorim să știm dacă SIF Transilvania, acționarul majoritar mai dorește să investească în stațiune, dacă vom găsi alți investitori”, a spus Viorel Bălțătescu.

Și colega lui de partid, Maria Vrânceanu a ținut să amintească importanța investițiilor din Parcul de sub Cetate despre care crede că merită o mai mare atenție având în vedere potențialul turistic. Pe 24 martie va avea loc o ședință AGA la Stațiunea Oglinzi, iar aleșii locali speră că reprezentanții SIF Transilvania vor discuta în prealabil și cu ei. Pesedista Mihaela Marian a dorit să amintească colegilor că la Târgu-Neamț nu există o zonă de relaxare pentru turiști pentru ca orașul să devină cu adevărat un oraș turistic.

„În scurta mea vizită la Bruxelles am discutat cu oameni de acolo care au fost pe la noi și mi-au spus că noi în orașul nostru nu avem o zonă de relaxare. Turiștii urcă la Cetate, coboară obosiți, beau un suc și apoi pleacă din oraș. Trebuie să găsim soluții să-i ținem în oraș”, a spus Mihaela Marian. În final, aleșii locali au căzut cu toții de acord că o legătură între cetate și Stațiunea Oglinzi trebuie realizată printr-un proiect turistic. (C.T. STURZU)