Trofeul „Cetăţii” la rugby feminin, prima ediţie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* tot luna viitoare se va desfăşura şi Trofeul Zimbrului, ediția a II-a

Venus Temad Piatra-Neamț (prima echipă de rugby feminin din România înființată oficial), a început pregătirile pentru două competiții ce vor avea loc în data de 9 august pe stadionul Cetatea din Târgu-Neamț: Trofeul „Zimbrului” și Trofeul „Cetății” la rugby feminin junioare. După  18 ani de activitate sportivă încununată de succese notabile, tinerele rugbyste au ieșit la antrenament încă de joi dimineața, la orele 9,30. Alături de fete i-am găsit pe profesorul Eusebiu Popa, dar și pe unul din sponsorii principali și prieteni ai echipei, Florin Șoric, fost jucător de rugby și patronul Hotelului „Ozana”. Profesorul Eusebiu Popa, cel care se ocupă de echipa de rugby feminin, ne-a spus că, în această perioadă, vor avea loc mai multe antrenamente, în vederea unei pregătiri amănunțite pentru cele două competiții.

Trofeul „Cetăţii” la rugby feminin, prima ediţie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

“Echipa noastră efectuează în această perioadă o serie de antrenamente după o minivacanță , mai ales că avem și 5 jucătoare care au susținut examenul de capacitate. Am început pregătirea pentru că, pe data de 9 august, pe stadionul Cetatea, vor avea loc Trofeul Zimbrului, ediția a II-a și Trofeul Cetății, la prima ediție, la rugby feminin junioare. Echipa Venus Piatra-Neamț are în componență 14 jucătoare din zona Târgu-Neamț, din totalul lotului de 16 jucătoare. Acest semi-cantonament durează 3-4 zile, mai ales că acum este și vacanță. Dar, în timpul școlii, facem antrenamente vinerea, sâmbăta și duminica. Pe această cale vreau să mulțumim și domnului Florin Șoric, un fost mare jucător de rugby, care ne ajută cu cazarea la Hotel Ozana. Fetele care vor să se înscrie în echipa noastră trebuie să le placă în primul rând sportul. Noi practicăm un rugby în șapte, cu șapte fete pe tot terenul, cu o repriză a câte șapte minute. Rugby-ul este un sport de alergare și rezistă cine poate”, ne-a declarat profesorul Eusebiu Popa.

Și Florin Șoric, unul dintre prietenii și sponsorii echipei, ne-a mărturisit că este și va fi alături de fete și antrenor necondiționat. „Când văd această echipă îmi aduc aminte de vremurile când jucam și eu rugby. Chiar dacă rugby-ul feminin este diferit de cel masculin, nu pot să nu observ dăruirea și sacrificiul acestor fete și mai ales al domnului profesor Eusebiu. Am încercat pe cât posibil să ajut această echipă cu cazare și în continuare voi face la fel. Echipa se află pe locul al doilea în clasament și merită pe deplin să fie ajutată”, ne-a spus și Florin Șoric. (C.T. STURZU)

Articolul precedentInstructorii auto au bătut palma cu primarul Leoreanu
Articolul următorFuziunea PNL-PDL, anunţată de Vasile Blaga