alianta da

* noua entitate se va numi PNL
* sediul şi imnul provin de la PDL
* “Luni, vom participa la întâlnirea forurilor de conducere ale celor două formaţiuni politice şi vor fi emise communicate de presă. Până atunci rămânem doar cu declaraţiile de la televizor”, a declarat, prudent, şeful PDL Neamţ, Alexandru Drăgan

Președintele PDL, Vasile Blaga a anunțat că negocierile pentru fuziune s-au încheiat, însă, în alegerile prezidențiale, PDL și PNL nu vor participa ca un nou partid, ci ca o alianță pentru că juridic, noul partid nu va putea fi înscris până în noiembrie.

“Azi sunt în măsură să vă spun că în 26 iulie vom avea congresele de fuziune prin comasare al PDL-PNL. Se va numi PNL și este rezultatul fuziunii PNL-PDL. Sediul va fi în Modrogan 1, imnul va fi cel al PDL, iar statutul a urmărit parcursul clar al celor două partide – statul de drept, integritate, principiile PPE. Nu vom avea niciun document secret, statutul, programul partidului, al candidatului la preşedinţie vor fi publice. Candidatul la preşedinţie va fi de la un partid şi cel la prim-ministru de la celălalt. Am trecut peste lucruri dificile pentru a construi această unificare. Nu candidăm sub numele noului partid pentru că nu o să putem. Se va candida sub numele unei alianţe. Probabil juridic noul partid va fi format la începutul anului viitor”, a declarat Vasile Blaga.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis s-a declarat la rândul său mulţumit de rezultatul negocierilor.

“Suntem în situaţia în care putem să vă spunem că s-au încheiat negocierile de unificare a dreptei, a PNL-PDL. Mă declar mulţumit de rezultatul acestora”, a spus Iohannis.

Vasile Blaga a mai precizat de asemenea că fuziunea cu Forţa Civică este în linie dreaptă, dar că aceasta nu se realizează pentru că noul partid ar duce lipsă de candidaţi pentru funcţia de prim-ministru, ambele partide având oameni valorosi.

“Nu ducem lipsă de candidaţi pentru funcţia de prim-ministru. Nu ştim dacă vom candida în tandem”, a mai spus Vasile Blaga.

Şeful PDL Neamţ, Alexandru Drăgan s-a dovedit mai curând prudent în declaraţii: “Luni, vom participa la întâlnirea forurilor de conducere ale celor două formaţiuni politice şi vor fi emise communicate de presă. Până atunci rămânem doar cu declaraţiile de la televizor”.

Alţi membri PDL au fost mai metaforici: “Pe o uşă a intrat PDL şi pe alta PNL. La ieşire, uşa PDL era zidită şi s-a ieşit pe uşa PNL”. (Z.C.H.)

Articolul precedentTrofeul „Cetăţii” la rugby feminin, prima ediţie
Articolul următorIz de răcoare de la suedeji