reclama autocenter

ursarescu - tarata 01

* Culiţă Tărâță,  Dorinel Ursărescu și George Lazăr vor să aducă milioane de euro în fiecare localitate

Președintele Consiliului Județean, Culiță Tărâță, deputatul PNL, Dorinel Ursărescu și prefectul George Lazăr și-au dat mâna și lucrează împreună pentru dezvoltarea județului. Nu, nu este vorba de vreo campanie electorală, spun cei trei, ci de dorința comună de a se rezolva multe din problemele pe care le au nemțenii, mai ales prin accesarea de fonduri europene. În cursul zilei de marți, cei trei oficiali au discutat cu primarii și consilierii locali din comunele Horia, Dulcești și Văleni, acolo unde s-au demarat deja și câteva proiecte guvernamentale de reabilitare a infrastructurii.

“Vrem să reluăm lista de probleme din fiecare localitate. Vine 2014-2016, iar acești trei ani sunt de răscruce pentru România. Bugetul țării nu este unul generos, iar singura soluție este să fim în stare să absorbim fondurile alocate. Din toate analizele făcute până acum, obiectivul nostru este ca în fiecare localitate să aducem proiecte de 5-6 milioane de euro. Dacă nu vom putea, vinovați vom fi noi. În județul Neamț s-au adus câteva sute de miliarde de lei vechi. Din cele 83 de localități nu este zonă în care să nu se fi adus 5-6 miliarde de lei vechi, pentru mici reparații sau investiții mai mari. Sunt bani mulți, dar nu suficienți”, a declarat președintele Culiță Tărâță. În comuna Horia s-au alocat 5,6 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea mai multor drumuri comunale, banii fiind suficienți pentru asfaltarea a șase kilometri de drum comunal. În comuna Văleni, drumul ce face legătura cu satul Munteni a fost deja asfaltat.

Președintele Culiţă Tărâță a subliniat că, în ciuda animozităților de la început de mandat pe care le-a avut cu deputatul PNL Ursărescu, lucrurile au intrat acum pe un făgaș normal, adică cel al muncii în echipă pentru județ. „Vorbim cu primarii pentru a gândi o strategie pe următorii trei ani. Împreună cu autoritățile locale, cu deputatul Ursărescu și prefectul Lazăr am găsit formula acestor întâlniri, pentru ca întotdeauna să fim informați și să vedem ce putem face pentru ca miliardele de euro ce vor veni de la Uniunea Europeană să le atragem în județ. I-am zis deputatului să se zbată să aducă fonduri și, din toată sărăcia, s-au adus bani în județ. Examenul cu mine însumi este ca în fiecare comună să ajungă 5-6 milioane de euro, a precizat președintele Tărâță.

„Vom dirija proiectele unde avem șansele cele mai mari”

Deputatul PNL, Dorinel Ursărescu a declarat că s-a reușit depășirea orgoliilor, iar cea mai mare satisfacție a avut-o aducând aprobare pentru 58 de proiecte. “În septembrie, am fost cu vreo 20 de primari la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, iar într-o săptămână am primit aprobare pentru 21 de proiecte. Nu eram mare prieten cu președintele Tărâță, dar acesta mi-a zis că mai sunt proiecte pe care s-au cheltuit bani și trebuie să obțin finanțare și pentru ele. Mi-a fost rușine să mă duc cu 58 de proiecte, dar am primit semnătură pentru el, apoi am mai primit aprobare pentru încă trei pentru Târgu Neamț. Din județ codaș, am ajuns unul de frunte”, a precizat deputatul.

Ursărescu spune că dacă în 2007-2013 nu s-au atras fonduri europene în județ, anul 2014 poate fi șansa nemțenilor. E important să ne pregătim cu proiecte, să știm ce trebuie să cerem. Nu avem scuză dacă anul 2014 nu ne va găsi cu proiecte importante, de 5-6 milioane de euro pe comună. Trebuie ca, în perioda imediat următoare, să se facă strategia de dezvoltare județeană și cea locală, totul într-un sistem unitar, pentru a nu ajunge în situația de a pierde bani și irosi resurse. Când vom cunoaște toate fondurile de pe POS-uri și măsurile din programe, vom dirija proiectele acolo unde avem șansele cele mai mari, a explicat parlamentarul liberal.

Oficialii au atras atenția și asupra nevoii de a interveni în localitățile afectate de alunecările de teren, lucrări de corectare a torenților neefectuate niciodată din cauza costurilor și care, din 2014, au șansa să primească finanțare și să redea liniștea locuitorilor. Un alt obiectiv de interes este reabilitarea axialului ce duce către stațiunea Durău și care ar oferi turiștilor varianta de a scurta cu până la de trei ori drumul spre munți. Președintele Culiță Tărâță a reluat importanța încurajării agenților economici din județ. Respectând bineînțeles legislația din țară, acesta spune că își dorește ca firmele din Neamț să lucreze pe proiectele atrase, astfel încât nemțenii să aibă locuri de muncă și un trai decent. Cei trei oficiali și-au exprimat speranța ca și ceilalți factori de decizie din județ, indiferent de culoarea politică, să le urmeze modelul și să se implice cu fapte în îmbunătățirea vieții locuitorilor din Neamț.

 ursarescu - tarata 02

Claudia MATEI

Articolul precedentCarambol fatal
Articolul următorAcum 123 de ani, se stingea la Mirceşti: Boierul Vasile Alecsandri

1 COMENTARIU

  1. Doar binele lor. Urmariti pretul lucrarilor,calitatea,si cerinta sa le votati candidatii, si o sa vedeti de ce sunt sigur ca e doar binele lor.

Comments are closed.