La Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ se fac selecții pentru completarea corpului de metodişti. La acest post au șanse doar titularii care au avut doar calificativul ”foarte bine” în ultimii cinci ani şcolari, care au cel puţin gradul didactic II, cu o vechime la catedră de cel puţin 8 ani, care fac dovada obţinerii a cel puţin 90 de credite transferabile în ultimii cinci ani şi care nu deţin funcţii de conducere, îndrumare şi control.

EDUCATIECorpul de metodişti se va completa în acest an, la următoarele discipline: Biologie (2), Învățământ special (5), Educație muzicală specializată (4), Educație muzicală (2), Educație plastică (3), Limba și literature germană (2), Discipline tehnice (8). Aceste locuri au devenit vacante datorită pensionărilor din sistem și a modificării numărului de norme repartizate. Înscrierile se fac până pe 5 octombrie, la secretariatul inspectoratului şcolar județean.

Profesorii sunt declarați admiși abia după ce trec de evaluarea administrativă și calitativă a dosarelor de candidat, plus proba de foc a interviului. Rezultatele evaluării şi lista dascălilor admişi vor fi făcute publice în 12 octombrie. Potrivit datelor furnizate de inspectorii școlari, în județul Neamț sunt aproximativ 300 de metodiști.

(M. TEODOROF)

 

Articolul precedentO poveste cu tâlc: Rogin, Piedone, comunitarii şi maşina “ronţăită”
Articolul următorACTUALIZARE Minora dispărută s-a întors acasă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.