0:00

Tribunalul Neamț. Înșelăciunea în numele vedetelor Teo Trandafir, Andreea Marin și Iulia Vântur s-a prescris, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Neamț s-a pronunțat în procesul fraților acuzați că au înșelat mai multe persoane în cadrul unor false campanii umanitare, în care s-au folosit de numele unor vedete autohtone, între care Teo Trandafir, Andreea Marin sau Iulia Vântur (amănunte aici). Judecătorii au constatat că faptele s-au prescris și au dispus încetarea procesului. Decizia instanței de fond din 6 iunie nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

(…) încetează procesul penal faţă de incupaţii LĂCĂTUȘ IULIAN – VLAD, NEGRU CONSTANTIN CĂTĂLIN, LĂCĂTUȘ ALEXANDRU – OVIDIU, şi LĂCĂTUȘ VALENTIN, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale cu privire la infracţiunile de: constituirea unui grup infracțional organizat, faptă prev. și ped. de art. 367 alin. 1 Cod Penal, fals informatic în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 325 Cod Penal cu aplic. art. 35 alin.1 și art. 77 lit.a C.p, înșelăciune în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 244 alin.1 și 2 cu aplic. art. 35 alin.1 Cod Penal“, conform Tribunalului Neamț. Bărbații au scăpat de răspundere doar pe parte penală, pentru că instanța i-a obligat să achite sume între cel mult 100 de euro sau 500 de lei către păgubiții care s-au constituit părți civile în procesul penal, în total fiind vorba de vreo 715 euro, 1.300 de lei, 250 de lire sterline și 50 de dolari. Pentru sume mai mici, nerevendicate de cei înșelați, judecătorii au dispus confiscarea.

Cei trei frați Lăcătuș sunt nemțeni, iar la grup a aderat și clujeanul Negru Constantin Cătălin. Gruparea a creat pe rețelele sociale profiluri false, la care s-au folosit date și imagini ale unor vedete de televiziune. Ulterior au demarat campanii umanitare în numele acestora. De pe urma acestora s-au strâns, portivit datelor comunicate de DIICOT 33.853 dolari americani și 1.000 de lei. Se pare că cea care a sesizat oamenii legii despre faptul că imaginea ei este folosită în mod ilegal, ar fi fost Zâna surprizelor, Andreea Marin. Pe 11 octombrie 2016 procurorii DIICOT au efectuat descinderi la locuințele suspecților din Neamț și Cluj. Dosarul a ajuns la instanță la început de iunie 2022.

(G.S.)

Articolul precedentBilanțul minivacanței de Rusalii: 127 de permise reținute și amenzi de 450.000 de lei
Articolul următorL4 Victoria Horia e a patra formaţie care realizează eventul în ultimii 10 ani în Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.