reclama autocenter

Primarul suspendat al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a fost arestat în dosarul în care este suspectat că a primit mită de la preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu. Acesta din urmă va fi cercetat în arest la domiciliu, au hotărât judecătorii de la Tribunalul Bucureşti. Procurorii DNA i-au prezentat, vineri, 30 octombrie, pe Nichita şi Urdăreanu la Tribunalul Bucureşti, după ce i-au reţinut joi seară. DNA a anunţat atunci că propune arestarea preventivă în cazul celor doi, însă vineri, în sala de judecată, procurorul a cerut arest la domiciliu pentru preşedintele UTI.

iasi tiberiu urdareanuSurse judiciare au declarat că procurorii au decis să ceară arest la domiciliu în cazul lui Urdăreanu, după ce acesta şi-a recunoscut integral fapta şi a dat o declaraţie de recunoaştere a vinovăţiei. Concret, explică sursele citate, nu Urdăreanu este cel care a dat efectiv banii pentru primarul Iaşiului, ci complicele său, vicepreşedintele UTI, Mihail Tănăsescu, astfel că Urdăreanu nu a fost implicat direct, dar “a acceptat să fie daţi bani prin intermediar”. Sursele citate au precizat însă că procurorii nu au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Urdăreanu, care ar beneficia astfel de o reducere substanţială a unei eventuale pedepse. Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lui Gheorghe Nichita şi cercetarea lui Urdăreanu în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Primarul suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita este acuzat că a primit 10 la sută dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China. Tiberiu Urdăreanu, alături de vicepreşedintele UTI, Mihail Tănăsescu, şi de Iulius Gabriel Mardarasevici, directorul firmei Information Business Consulting SRL (IBC), este acuzat de dare de mită. Vicepreşedintele UTI va fi cercetat sub control judiciar, iar directorul IBC – sub control judicar pe cauţiune, aceasta fiind stabilită la 50.000 de lei, au hotărât procurorii. (ZCH NEWS; FOTO: Mediafax, gandul.info)

Articolul precedentDotare medicală de top la Socola!
Articolul următorACTUALIZARE Mărturie despre Adrian Rugină: “Este unul dintre eroi… A reuşit să iasă teafăr, apoi a intrat înapoi să ajute la salvarea altor vieți!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.