Vineri, 4 septembrie, întreaga suflare a orașului Târgu-Neamț a așteptat trenul în gara localităţii. În frunte cu primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopii, la acest eveniment au participat aleși locali, elevi de liceu, pensionari, simpli cetățeni , dar și lideri politici din județ cum ar fi Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean, consilierul județean Mircea Pintilie, președintele PLR, Ion Asaftei. Cu toții au așteptat momentul sosirii trenului în Gara Târgu-Neamț, care a adus șefi de la CFR și un secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Conducerea orașului i-a așteptat cu flori pe Maria Grigore Magdalena, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe Iosif Szentes, director general la CFR Călători și pe Constantin Axinia, director la CFR Iași.

„Astăzi, în orașul nostru este sărbătoare, pentru faptul că am reușit să convingem reprezentanții Ministerului Transporturilor să redea circulația feroviară pe ruta Pașcani – Târgu-Neamț. Salut prezenta doamnei ministru secretar de stat și sunt sigur că s-a cam săturat de mine și de deputatul Arsene de câte ori am fost la Ministerul Transporturilor. Mulțumesc pe această cale și celor doi domni directori de la CFR, în special domnului director Axinia, cetățean de onoare al orașului Târgu-Neamț. Salut toți reprezentanții primăriei, consilierii locali și cetățenii acestui oraș prezenți la acest eveniment”, a declarat primarul Daniel Harpa.

„Sunt plăcut impresionată de primirea pe care mi-ați făcut-o. Mulțumesc domnului primar că ne-a ajutat cu insistența de a redeschide această rută feroviară și mulțumesc totodată pentru invitație. Sperăm să fim aici la dumneavoastră pentru mult timp”, a declarat Maria Grigore Magdalena, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Mulțumesc de această invitație de a fi în mijlocul dumneavoastră și mă bucur că am avut satisfacția de a intra în orașul dumneavoastră prin Gara CFR. Am reușit cu ajutorul Guvernului, cu ajutorul Ministerului Transporturilor și cu ajutorul insistențelor autorităților locale din Târgu-Neamț, prin vocea domnului primar Harpa să redeschidem această rută feroviară. Sperăm ca această colaborare să fie de viitor. Aveți un tarif preferențial, anume: un bilet până la Pașcani va costa 4,50 lei, iar un abonament lunar va costa 24,50 lei. Sperăm ca aceste prețuri să atragă și mulți călători. Timpul de călătorie este rezonabil, fiind de aproximativ 40 de minute”, a declarat Iosif Szentes, directorul CFR Călători.

„Mă bucur că primarul s-a luptat pentru ceea ce avem. Acest traseu este important din punct de vedere economic și social, pentru că de aici putem pleca și în zona de Vest și în zona de Est”, a spus și Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean.

La finalul scurtei conferințe de presă, primarul Daniel Harpa a ținut să anunțe potențialii clienți care vor circula cu trenul la Târgu-Neamț că printr-o hotărâre a Consiliului Județean li se vor asigura reduceri la vizitarea monumentelor istorice din zona Târgu-Neamț.

„Cei care se vor prezenta cu biletul de tren la Cetatea Neamțului vor avea o reducere de preț de cel puțin 50% pentru a vizita cetatea”, a conchis edilul. (C.T. STURZU)

Articolul precedentACTUALIZARE Transferurile ilegale de la Neamţ au fost anulate! COMUNICATUL ISJ NEAMŢ!
Articolul următorMugur Cozmanciuc: Consensul politic și nevoia unui proiect de țară sunt rezultate ale semnalului venit din partea electoratului român
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.