pietricica turism

Mini-vacanța de Sântamarie a însemnat cinci zile de foc continuu pentru echipajele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, solicitate la 11 accidente cu 14 victime, dintre care două au murit în urma leziunilor suferite.

În perioada 14-18 august, trei nemțeni au decis să-și pună capăt zilelor și, doar în cazul unui tânăr, medicul de pe ambulanță a reușit să-l resusciteze și să poată fi transportat la spital. Solicitarea la 112 a fost făcută în ziua de 16 august, pe la ora 13. Tânărul, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit spânzurat la locuință, în comuna Gherăești. După ce-a fost resuscitat, tânărul a fost dus cu ambulanța până la CPU al Spitalului Municipal de Urgență Roman, însă a murit după câteva ore: „Tânărul a fost adus vineri, în stare gravă, a fost internat în secția reanimare, dar, din păcate, decesul a survenit la câteva ore”, a declarat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al spitalului romașcan.

Pentru ceilalți doi bărbați, unul în vârstă de 42 de ani, din comuna Hangu, găsit mort pe marginea unui drum din satul Buhalnița, iar celălalt, în vârstă de 45 de ani, găsit spânzurat la locuința din satul Oglinzi, cadrele medicale de ambulanță n-au mai avut ce face pentru a-i salva. „În ambele cazuri, corpurile neînsuflețite au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Neamț pentru efectuarea necropsiei și pentru a se stabili exact cauza morții. După primele cercetări, nu au fost constatate urme vizibile de violență. În toate cele trei cazuri cercetările continuă sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Dimitrie Mocanu, ofițerul de presă al IPJ Neamț. (C.I.)