Trei suspecți că au furat 1,7 kilometri de cablu telefonic de la Secuieni și Butnărești, zona Roman, au fost săltați de mascații din Neamț și Iași pentru a fi aduși la audieri. Astăzi, 5 iulie 2019, Petronel Costin, Florin Petrică și Gelu Popa figurează ca inculpați în singurul dosar cu propunere de arestare preventivă înregistrat la Judecătoria Roman. Instanța urmează să decidă dacă vor fi arestați. „De la momentul perchezițiilor și până astăzi a fost identificat și al treila suspect și adus la instanță”, a declarat georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Trei suspecți de furt aduși de mascații din Neamț și Iași la Poliția Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În comunicatul de astăzi, 5 iulie, IPJ Neamț precizează că ieșenii sunt suspectați de a fi prejudiciat firma de telefonie cu 500.000 lei. La perchezițiile domiciliare s-au găsit 300 metri de cablu telefonic și 5 clești: „La data de 4 iulie a.c., polițiștii de Secției de Poliție Rurală Români, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea a două infracțiuni de furt calificat. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 300 de metri de cablu telefonic și cinci clești.

Din anchetă au reieșit indicii că, în noaptea de 7/8 iunie a.c., trei bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 41 de ani, din Iași, s-ar fi deplasat în localitatea Secuieni, unde folosindu-se de o scară telescopică și doi clești, ar fi tăiat și sustras 800 de metri de cablu telefonic, ce aparținea unei societăți comerciale de profil. De asemenea, în noaptea de 16/17 iunie a.c., aceștia s-ar fi deplasat, din nou, în zona dintre localitățile Secuieni și Butnărești, de unde ar fi sustras 900 de metri de cablu telefonic.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 500.000 de lei.

Ca urmare a administrării probatoriului, doi dintre cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și de sprijinul polițistilor din cadrul Poliției municipiului Roman și structurilor de investigații criminale  din cadrul Secțiilor de Poliție Lețcani și Mirosalva din cadrul I.P.J. Iași.

La acțiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamţ și Iaşi”.

(C.I.)

Articolul precedentActualizare: Bărbatul care și-a dat foc este intubat
Articolul următor3 ani și 4 luni după gratii pentru 3 morți și 4 răniți, plus sute de mii de euro despăgubiri

1 COMENTARIU

  1. Da clar ca ei au furat 5% acum sunt ei prinsi si li se bagă pe gât si ce nu au furat ce dracu doar suntem in România 😂😂😂 …

Comments are closed.