tiff 2016Caravana TIFF ajunge la Piatra Neamț, între 25 și 27 august, în Curtea Domnească, cu filme de ficțiune și documentare apreciate la Festivalul Internațional de Film Transilvania, se anunţă într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Joi, 25 august, de la ora 21:00, va fi proiectat „Cinema, Mon Amour” (regia – Alexandru Belc). „Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească”, este descrierea făcută de organizatori. Filmul a fost selecționat la Festivalul de la Sarajevo 2016 (competiția de documentare), la DOK Leipzig, Helsinki Stockholm. Premiul Cinema Warrior 2016 – Trieste Film Festival.

Vineri, 26 august, de la 22:15, poate fi urmărit filmul „Trei amintiri din tinerețe/Trois souvenirs de ma jeunesse” (regia – Arnaud Desplechin). În distribuţie Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Mathieu Amalric. „Paul Dédalus îşi aminteşte copilăria în Roubaix… Accesele de nebunie ale mamei sale, legătura cu fratele mai mic, Ivan, un copil pios şi violent… Îşi aminteşte de vremea când avea 19 ani, de sora sa Delphine, de vărul Bob… Mai presus de toate, Paul îşi aminteşte de Esther. Ea a fost centrul vieţii lui”, este descrierea succintă a peliculei. Premiul César pentru Cel mai bun regizor în 2016.

Sâmbătă, 27 august, de la ora 22:00, va fi proiectată pelicula „Câini/Dogs” (regia – Bogdan Mirică). Cu: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu. „Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer”, spun organizatorii Caravanei TIFF. Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes, și Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentLidl deschide un nou magazin la Piatra Neamţ pe 25 august
Articolul următorElevii de clasa a IV-a nu vor avea manuale noi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.