scenic hogasTrupa de teatru ”Scenic”, a Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, a reușit să impresioneze juriul Festivalului Național de Teatru pentru Adolescenți STAGE, care a avut loc în Cluj-Napoca, în perioada (5-8 noiembrie).

Trupa “Scenic” a obţinut trei premii I: pentru cel mai bun spectacol din concurs, pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal, acordat elevei Ioana Bulai, și pentru cea mai bună interpretare feminină în rol secundar, acordat elevei Serena Jenică.

Pe scena festivalului au evoluat 14 trupe de liceeni cu piese în limbile română, franceză și maghiară.

E o surpriză și pentru noi, a fost o surpriză și pentru organizatori. Este un caz mai puțin întâlnit ca la prima participare, la un astfel de festival aflat la a șasea ediție, o trupă să revendice trei premii și toate de vârf”, a declarat prof. Alina Baluș, cea care a înființat trupa de teatru ”Scenic” .

Spectacolul distins cu premiul I al trupei de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” este în limba franceză (un colaj de texte dramatice din Matei Vișniec, Jean Tardieu și Edgar Allan Poe reunite sub titlul ”Le portrait ovale”) și a mai fost jucat în cadrul altor festivaluri, recompensat fiind anul trecut, la Stara Zagora, în Bulgaria, cu premiul ”Masca de aur”. (M. TEODOROF)

Articolul precedentACTUALIZARE Studentul criminal reţinut de procuror
Articolul următorApa Serv: Întreruperi de apă în Bicaz şi Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.