0:00

Guvernanții au considerat că fermierii au nevoie de mai mult sprijin în contextul problemelor generate de pandemia COVID 19 în activitatea lor. De aceea, au fost realizate trei scheme noi de ajutor destinate crescătorilor din domeniile bovin, suin și avicol, pentru care pot fi depuse cereri până la data de 12 mai la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Neamț sau la centrele locale.

Trei noi scheme de ajutor pentru fermieri prin intermediul APIA, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 453.899 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022. Cererile de solicitare a ajutorului de stat se pot  transmite si prin poștă, cu condiția asumării prin semnătură de către beneficiar/reprezentant legal pe fiecare pagină a documentului transmis. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2022″, a precizat Mihai Dorneanu, directorul executiv APIA Neamț.

Cererile de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se vor depune în funcţie de tipul de ajutor de stat solicitat la centrele APIA Neamț din localitățile în care au sediul social sau îşi au domiciliul sau unde au depus cererea unică de plată în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin. La Centrul APIA judetean Neamț se depun cererile pentru măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul  Păsări,  din cadrul PNDR 2014-2020, în anul 2021, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin și din sectorul avicol.

Informațiile privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele ce însoțesc cererea de solicitare a ajutorului de stat, precum și Ghidurile solicitantului se regăsesc publicate pe site-ul APIA, www.apia.org.ro.

Angela Croitoru

Articolul precedentMai mulţi bani pentru sterilizarea câinilor fără stăpân
Articolul următorNeamț. Restricții la vânzarea cărnii de porc. Focar de pestă porcină descoperit la Păstrăveni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.