Mai mulţi bani pentru sterilizarea câinilor fără stăpân, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSocietatea Salubritas a solicitat Primăriei, respectiv Consiliului Local Piatra Neamţ, majorarea cu 10% a sumei din contractul privind „serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân din Municipiul Piatra – Neamţ“ pentru ultimele trei luni rămase din acesta. Contractul este valabil în perioada 31 august 2020-15 iulie 2022 și în afară de niște tabele, nu există până acum vreun raport clar cu privire la derularea sa.

Este vorba despre alocarea suplimentară a 158.700 lei, fără TVA, bani care ar trebui să conducă la „îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate conform recomandărilor DSV Neamţ“.
Consilierii locali sunt chemaţi, în şedinţa de mâine, 28 aprilie, să aprobe proiectul prin care aceşti bani vor intra în bugetul societăţii Salubritas, printr-un act adiţional la contractul din 2020.

În Referatul de necesitate realizat de Direcţia Tehnică – Biroul Gospodărire Municipală, se arată că, în perioada iulie 2020-martie 2022, pentru unele servicii numărul prestările a fost mai mare decât estimările şi că, în acest moment, banii rămaşi din contractul de concesiune ar acoperi doar necesarul pentru o singură lună. Cu alte cuvinte, la finalul acestei luni, Salubritas ar rămâne fără fonduri pentru câinii fără stăpân.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Ploi şi vijelii în aproape toată ţara
Articolul următorTrei noi scheme de ajutor pentru fermieri prin intermediul APIA
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.