reclama autocenter

Trei firme din județul Neamț, din domeniile cu activitate de comerț, textile și service auto, au fost controlate de inspectorii de muncă și amendate cu 80.000 lei.

Sancțiunea a fost aplicată în timpul controalelor derulate în luna septembrie, când au fost găsiți la muncă 4 lucrători cărora nu li se încheiaseră actele de angajare. „La 3 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 4 persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca nedeclarată, au fost aplicate 3 amenzi în cuantum de 80.000 lei şi au fost dispuse 3 măsuri. În luna septembrie, inspectorii din cadrul compartimentului Relații de Muncă au efectuat 162 de controale, au  dispus 126 de măsuri şi au aplicat în total 24 de sancţiuni contravenţionale, din care 5 amenzi în cuantum de 84.500 lei şi 19 avertismente contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 53/2003-Codul muncii, republicată, modificată şi completată şi ale H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor”, a declarat jr. Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, la conferința de presă de astăzi, 21 octombrie.

Pe parte de protecția muncii, luna trecută au fost verificate 137 de firme, dintre care la 95 au fost găsite nereguli și 8 au fost amendate cu 24.000 lei. „La 5 angajatori din domeniul  service auto şi construcţii au fost oprite de la funcţionare cinci echipamente de muncă care prezentau pericol pentru sănătatea şi securitatea în muncă a salariaţilor”, potrivit ITM Neamț.

C.I.

Articolul precedentCetățean din Belarus prins cu țigări de contrabandă
Articolul următorFOTO: Betonieră răsturnată în șanț, victimă rămasă încarcerată