0:00

Municipiul Piatra Neamț are un Plan de analiză și acoperire a riscurilor teritoriale, document aprobat prin votul consilierilor locali în ședința ordinară din luna ianuarie. Dacă principalul „obiectiv sursă de risc la inundații” este barajul Izvorul Muntelui, pentru celelalte categorii de riscuri există mai multe surse.

Trei corpuri de clădire din Piatra Neamț, încadrate în clasa a II-a de risc seismic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel, în municipiul Piatra Neamț, conform respectivului Plan, există trei corpuri de clădire încadrate în clasa a II-a de risc seismic: Pavilionul Interne, cu o capacitate de 400 de paturi, și Pavilionul dermato-venerice și oncologice, cu o capacitate de 60 de paturi, din cadrul Spitalului Județean Neamț, și clădirea de pe strada Petru Rareș, de la nr. 27 C, care are o capacitate de 20 de locuri și este deținută în regim de închiriere de UJ-CNSLR Frăția, filiala Neamț.

La categoria „obiective sursă de risc radiologic”, în tabelul anexat de municipalitate în cadrul Planului de analiză și acoperire a riscurilor teritoriale la nivelul municipiului Piatra Neamț, sunt trecute 35 de puncte, în listă regăsindu-se, printre altele, clădirea Agenției pentru Protecția Mediului, Spitalul Județean Neamț, Moldocor, Tehnoutilaj, mai multe laboratoare de radiologie, centre medicale și cabinete stomatologice.

  • Conductele de gaz metan și stațiile peco, surse de risc la incendii și explozii

La capitolul „obiective sursă de risc chimic” sunt trecute Ga Pro Co Chemicals Săvinești și SC Kober SRL. „Ga Pro Co Chemicals este singurul obiectiv tip SEVESO cu risc major existent în zona de responsabilitate a ISU Petrodava al județului Neamț. are ca obiect de activitate producerea îngrășămintelor chimice azotoase. Gestionează următoarele substanțe chimice periculoase: amoniac, acid azotic, azotat de amoniu, oxizi de azot”, este menționat în Planul de analiză și acoperire a riscurilor teritoriale la nivelul municipiului Piatra Neamț.

O altă categorie este cea de risc la incendii și explozii, unde sunt trecute conductele magistrale de gaz metan Costișa-Piatra Neamț-Bicaz, stațiile de reglare și centralele termice de la Spitalul Județean și Hotel Ceahlău, ale SC Distrigaz Nord SA și stațiile peco din oraș.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentUn bărbat beat a luat-o pe lângă drum şi s-a oprit în gard, o fată a fost lovită pe trecerea de pietoni
Articolul următorCerșetorii din Vânători – varianta poliției locale comunale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. La cate spaga se da/ia la spital se cutremura pana si constructia unde se desfasoara activitatea. Cat mai e darul pentru un asistent medical ,domnilor?

Comentariile sunt închise.