0:00

Actualizare 1 Martie: Fetița de 4 ani, care a fost scoasă din flăcări de un vecin, în incendiul din Trifeşti, judeţul Iaşi, s-a stins din viaţă ieri, 28 februarie, în ATI-ul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi. Ea avea arsuri grave pe 60% din suprafaţa corpului, iar medicii au făcut tot ce le-a stat în putere să o menţină în viaţă.

„Ambele fetițe prezentau la internare arsură de căi aeriene inferioare cu prognostic rezervat . Fetiţa de 3 ani, cu arsuri pe 43% din suprafaţa corpului este ventilată mecanic, prognosticul este rezervat“, a precizat Alina Belu, directorul unităţii medicale ieşene.

Actualizare: Dr Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași spune că prognosticul este rezervat, starea celor doi copii fiind gravă.

„Au fost admiși în Unitatea de Primiri Urgențe doi copii de 3, respectiv 4 ani, cu arsură prin flacără. După o primă evaluare, cel cu o suprafață de 60% cu arsuri se află în sala de operație. Celălalt copil are estimată o suprafață de 45% din corp cu arsuri. Ambii pacienți sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat având în vedere suprafața mare și vârsta acestora. Vorbim despre arsuri de gradul III pe față, pe mâini și pe torace. Cea mai importantă, ca grad de gravitate, este arsura pe față. Pe parcursul intervenției chirugicale se va face și o evaluare a căilor respiratorii, avînd în vedere că arsurile au fost prin flacără. Din câte a spus surioara lor, care și ea a ajuns la noi, dar are o arsură pe doar 2% din suprafața corpului, a luat foc pătuțul în care se aflau, copiii au fost înconjurați de flăcări. Mama a venit, am înțeles că eea nu era acasă când s-a întâmplat, urmează să fie testată pentru a fi alături de copii. Vor urma, cu siguranță, alte intervenții chirurgicale. Copii se află internați în zona verde a ATI, la arși”, a declarat managerul Alina Belu.

Știre inițială: Astăzi dimineață, 9 februarie, un incendiu a izbucnit la o casă din satul Vladomira, comuna Trifești, județul Iași, în care se aflau, singuri, trei copii de 14, 4 și 3 ani.

Fata mai mare a fugit la un vecin cerând ajutorul, iar acesta a anunțat pompierii. Ceilalți doi micuți, de 3 și 4 ani, rămași în casa cuprinsă de flăcări, au fost salvați din interior de un vecin, un bărbat de 50 de ani.

Știre actualizată. Trei copii au fost salvați din flăcări de un vecin, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pompierii ajunși la fața locului cu două autospeciale de intervenție și stingere, echipajul de paramedici Terapie Intensivă Mobilă și un Echipaj de Prim Ajutor calificat din Detașamentul 1 de Pompieri Iași, i-au găsit pe copii în curte.

Din primele informații, copii mai mici au arsuri de gradul II la nivelul feței, toracelui și membrelor superioare și inferioare. Au fost preluați de către echipajele medicale și vor fi transportați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Știre actualizată. Trei copii au fost salvați din flăcări de un vecin, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Un alt echipaj medical SAJ Iași a evaluat-o pe fetița de 14 ani, cu arsuri ușoare la nivelul feței, care se află în afara oricărui pericol și nu a necesitat internarea.

Incendiul s-a manifestat în interiorul camerei în care se aflau cei trei copii și la acoperișul locuinței.

Vom reveni cu detalii despre starea copiilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentUcrainean implicat într-un accident la Roman
Articolul următorNoi ajutoare trimise de nemțeni ISU Neamț pentru refugiații de la Vama Siret
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.