trecere-pietoni-02Trei accidente rutiere, care au avut drept victime pietoni, s-au petrecut în dimineața de 20 septembrie, în nicio oră.

Primul dintre acestea a fost la 6:49, pe strada Gral. Dăscălescu din Piatra Neamț, unde un bărbat de 45 de ani, care traversa pe zebră, a fost lovit de un autoturism, care și-a continuat deplasarea. Ulterior, polițiștii au stabilit că la volan se afla un bărbat, de 55 de ani, din Dumbrava Roșie, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

La ora 7:15, pe strada Ștefan cel Mare din Roman, un bărbat, de 58 de ani, din localitate, a fost accidentat grav în fața gării. Omul traversa regulamentar și a fost lovit în plin de o mașină condusă de un tânăr, de 32 de ani

Nici jumătate de oră mai târziu, la Pipirig, s-a produs un accident rutier, din care a rezultat rănirea unei persoane. ”În urma cercetărilor se pare că, în timp ce un bărbat, de 52 ani, din comuna Pipirig, conducea un autoturism pe raza comunei, a surprins și accidentat grav un pieton, de 37 ani, din comună. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor producerii accidentului”, a precizat comisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. (C.M.)