În noaptea de sâmbătă spre duminică, echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au fost solicitate să intervină pentru acordarea primului ajutor pentru victimele a trei accidente rutiere, petrecute în interval de doar patru ore.

Prima solicitare a venit la ora 00.48, la Farcașa, unde, ca urmare a ciocnirii a două autoturisme, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba despre doi frați, unul de 18, celălalt de 21 de ani, și de un alt tânăr, de 19 ani care, inițial, a fugit de la locul impactului, dar a fost găsit ulterior la domiciliu și a fost transportat la spital, fiind diagnosticat cu fractură de maleolă și traumatism cranio-cerebral închis. Tânărul de 18 ani suferise un traumatism cranio-cerebral acut deschis și un traumatism coloană lombară, iar bărbatul de 21 de ani avea o fractură de antebraț și un traumatism la cot. Din primele cercetări făcute de poliţişti a rezultat că unul dintre şoferi era sub influenţa alcoolului.

Al doilea accident s-a petrecut la ora 3,30, la Siliştea, Români, unde o maşină a intrat, în plin, într-un stâlp. Şoferul, în vârstă de 29 de ani, a rămas încarcerat. „Conducătorul auto a suferit politraumatisme și policontuzii minore, leziuni care nu i-au pus viața în pericol”, a declarat dr. Nona Narcisa Tărâță, medic de gardă la SAJ Neamț. Victima a fost transportată la spitalul din Buhuși, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.

O oră mai târziu, un alt echipaj de ambulanță a fost solicitat în satul Dumbrava, comuna Timișești, unde un pieton care mergea pe mijlocul drumului a fost lovit de o maşină. „Medicii ajunși la fața locului au găsit victima decedată, ca urmare a unui stop cardio-respirator”, a mai precizat dr. Tărâță. (A.S.)