copii stomatolog 10812 copii, cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, din comunele Mironeasa (Iași), Ciprian Porumbescu (Suceava) și Vânători Neamț (Neamț) au beneficiat de consultaţii și tratamente stomatologice complexe în cadrul campaniei „Zâmbește România”, în colaborare cu „Salvați Copiii”, se menţionează într-un comunicat de presă.

În luna iunie 2015, GSK Consumer Healthcare a demarat un proiect special, împreună cu „Salvați Copiii”, pentru al doilea an la rând, în cadrul programului „Zâmbește România”, prin care a donat 1% din valoarea vânzărilor produselor sub marca Aquafresh®, Parodontax® și Sensodyne®, pentru consultaţii și tratamente stomatologice pentru copii defavorizați din România.

copii stomatolog 11În urma campaniei educaţionale „Zâmbeşte România”, GSK Consumer Healthcare a donat către „Salvați Copiii” aproape 14.000 de euro pentru tratamente stomatologice efectuate la 812 copii cu vârsta între 6 și 13 ani din comunele Mironeasa (Iași), Ciprian Porumbescu (Suceava) și Vânători Neamț (Neamț). Principalele cauze identificate privind problemele dentare ale copiilor: placa bacteriană, alimentația bogată în carbohidrați și dulciuri, nivelul scăzut al educației copiilor privind igiena orală – copiii se spală pe dinți o dată la câteva zile, mulți dintre ei însă nu au avut niciodată pastă și periuță de dinți și nu știu să efectueze un periaj dentar.

Copiii au beneficiat de următoarele servicii stomatologice: consultație primară și plan de tratament, periaj profesional și fluorizare locală, obturațiile cariilor pe dinți definitivi și temporari, reconstituirea dinților cu fracturi, extracții de dinți temporari și definitivi, tratamente ale diferitelor afecțiuni. S-a constatat că 75% dintre copiii consultaţi prezentau mai mult de două afecțiuni carioase.

copii stomatolog 12Campania a făcut parte dintr-o colaborare mai amplă cu “Salvați Copiii”, în urma căreia anul trecut, prin același program, 680 de copii din județele Botoșani și Vaslui au primit tratamente stomatologice gratuite. În plus, în acest an, reprezentanții ONG-ului au mers împreună cu medici dentişti la peste 6.000 de elevi din clasele I-IV din România, prezentând noțiuni de bază pentru igiena orală și oferind produse de îngrijire orală Aquafresh®.

Comunitățile alese din județele Suceava, Neamț și Iași sunt dintre cele mai sărace din regiunea de nord-est a țării. În rândul beneficiarilor „Salvați Copiii” din aceste localități, aproximativ 50% din populație este direct dependentă de veniturile de la stat: indemnizația de creștere a copilului sau alocația copilului. De asemenea, ajutorul social reprezintă principala sursă de venit pentru 44% din populație. Nivelul scăzut al veniturilor limitează accesarea serviciilor medicale de specialitate. (ZCH NEWS)