0:00

Tranzacții cu bancnote false, percheziții la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai multe tranzacții ce au avut loc în Neamț în care au fost folosite bancnote contrafăcute au dus la declanșarea unei anchete în urma căreia oamenii legii au dat peste 10.000 de euro, despre care se crede că ar fi bancnote false. Acțiunea s-a desfășurat luni, 13 martie, când polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare. Descinderile au avut loc la Târgu-Neamț, la persoane bănuite de fals de monedă și punere în circulație de valori falsificate.

Tranzacții cu bancnote false, percheziții la Târgu-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, două persoane bănuite, de 52 și 61 de ani, din Păstrăveni, ar fi încercat să achiziționeze mai multe bunuri, folosind bancnote susceptibile a fi contrafăcute, din diferite locații din județul Neamț. În urma perchezițiilor, au fost ridicați în vederea continuării cercetărilor 10.400 de euro, compuși din bancnote susceptibile a fi falsificate, 5.850 de lei și un telefon mobil“, conform IPJ Neamț.

Anchetatorii au pus în executare două mandate de aducere. Un bărbat de 61 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate, a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 14 martie a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

(G.S.)

FOTO: Poliția Neamț

Articolul precedentCod galben de vânt în zona Romanului
Articolul următorPiatra-Neamţ: Finanţare prin PNRR pentru echipamente digitale în şcoli
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.