0:00

Piatra-Neamţ: Finanţare prin PNRR pentru echipamente digitale în şcoli, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăria Piatra-Neamţ va depune zilele acestea o cerere de finanţare prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) pentru dotarea unităţilor de învăţământ din oraş cu echipamente digitale, mobilier şi materiale didactice. Apelul de proiecte a fost deschis pe 19 decembrie anul trecut şi depunerea proiectelor se încheie duminică, 19 martie, ora 23:59.

„Iniţial Ghidul de finanţare prevedea că Inspectoratele Şcolare trebuie să depună cererile de finanţare, ulteior s-a modificat şi primăriile sunt cele care depun cererea. De aceea am ajuns în situaţia de a trimite cererea cu câteva zile înainte de închiderea apelului”, a precizat Vlad Tudor de la Biroul de Comunicare al Primăriei.

Referatul de aprobare şi raportul de specialitate precizează că toate cele 21 de unităţi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal din oraș, precum şi Palatul Copiilor au trimis primăriei, spre analiză şi avizare, hârtiile în care sunt cuprinse dotările digitale necesare.

Proiectul pentru aprobarea depunerii cererii de finanţare a fost aprobat în unanimitate, în şedinţa de îndată de astăzi, 14 martie, de cei 17 consilieri locali prezenți.

Angela Croitoru

Articolul precedentTranzacții cu bancnote false, percheziții la Târgu-Neamț
Articolul următorFOTO. O mașină s-a făcut scrum de la un scurtcircuit
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.