Transport ilegal de câini la Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* 70 de patrupede erau înghesuite într-un microbuz care venea din Botoşani

Luni seară, autoritățile locale au intrat în alertă după ce, prin 112, s-a anunțat intrarea în municipiu a unui transport ilegal de câini. Sesizarea a fost făcută de reprezentanții Asociației pentru Protecţia Animalelor “ADOR BOTOŞANI”, cei care au urmărit mașina din Botoșani și până la Roman.

În jurul orelor 16.10, o patrulă a Poliţiei Municipiului Roman – Biroul Rutier a oprit în trafic, în zona Gării Roman, autospeciala marca FIAT, de culoare albă. Deoarece din autospecială se auzeau urlete şi lătrat de câini a fost sesizată Poliţia Locală Roman, la fața locului fiind chemaţi şeful DSVA Neamţ – dr. Sorin Ulea, şeful Protecţiei Animalelor – Sorin Cazan şi dr. Cornel Pavelescu (medic veterinar zonal).

După câteva minute de târguieli, șoferul a acceptat să deschidă ușile dubei și înăuntru au fost găsiți circa 70 de câini comunitari transportaţi fără documentele legale și în condiții improprii. Șoferul nu a vrut să dea foarte multe detalii, dar a spus că trebuia să ducă patrupedele la Constanța, iar de acolo acestea să fie date spre adopție.

În urma verificărilor, s-a constatat că mijlocul de transport nu deţinea autorizaţie sanitar –veterinară pentru transport animale; nu exista aviz de expediere a câinilor și nu existau cuşti individuale de transport. „Raportat la numărul existent al câinilor în mijlocul de transport nu se îndeplineau condiţiile necesare de bunăstare şi protecţie a animalelor – erau circa șapte metri pătrați pentru toţi cei aproape 70 de câini transportaţi. S-au constat încălcări ale Legii 205 din 2004 privind protecţia animalelor şi a Legii 9 din 2008 privind cruzimea faţă de animale, fapte ce sunt sancţionate şi reprezintă infracţiuni”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Roman.

Șoferul a fost amendat cu 2.000 de lei de DSVA și încă 840 de lei de Poliţia Municipiului Roman pentru lipsa documentelor de însoţire a animalelor. Trei ore mai târziu, transportul cu câinii comunitari a fost redirecționat către locaţia de plecare, respectiv municipiul Botoşani, mașina fiind însoțită până la Târgu Frumos de Poliţia Locală şi mai apoi de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor “ADOR BOTOŞANI”.

Articolul precedentAurel Dumitraşcu: „La despărţire, Nichita a amintit de moartea unuia dintre noi, dar nu a precizat a cui”
Articolul următorSfatul pustnicului de la Mitoc: „Dacă mâncăm bine şi dormim bine, Duhul Sfânt stă departe de noi”