0:00

Trăiț’, dom’ ministru, raportăm cu onor: În Neamț, sănătatea e sub control, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• DSP a raportat Ministerului Sănătății raportările venite de la spitalele din județ

• „Până acum, nu s-au descoperit nereguli”, a conchis subprefectul Vlad Angheluță

Ministerul Sănătății a organizat, ieri, o videoconferință la care au participat toți reprezentanții Prefecturilor, DSP-urilor, Serviciilor județene de Ambulanță și ai Spitalelor Județene din țară. În esență, un eveniment obișnuit, dar de data aceasta a fost prilejul cu care s-a anunțat o concluzie mai rar întâlnită, și anume că sănătatea în Neamț o duce bine.

Motivul principal al întâlnirii a fost prezentarea raportului după ”evaluarea capacității unităților din sistemul de sănătate pentru asigurarea necesarului de medicamente, materiale sanitare și echipe medicale pentru perioada sărbătorilor de iarnă”. Operațiunea a survenit după un ordin ministerial în acest sens, care, la rândul lui, a fost motivat de neregulile semnalate la mai multe spitale din țară. După ce DSP-urile județene au verificat ce trebuia verificat, au raportat. Girată de Prefectură, Direcția de Sănătate Neamț a ieșit pe zero: „În județul Neamț nu este nicio problemă. Managerii unităților au făcut rapoarte către DSP, iar cei de la DSP au verificat corectitudinea datelor primite. Până acum nu s-au descoperit nereguli”, a anunțat subprefectul Vlad Angheluță.

Spitalele, SJA, farmaciile și centrele de permanență, la post de sărbători

Potrivit raportului DSP Neamț asupra asistenței medicale în spitale, nu există probleme în aprovizionarea cu medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale. Totodată, toate spitalele, centrele de permanență și serviciul de ambulanță au elaborat graficele serviciilor de gardă.

Astfel, în perioada sărbătorilor, farmaciile vor avea program aproximativ normal. Excepție vor face prima zi de Crăciun și 1 ianuarie, când o farmacie din Piatra Neamț va funcționa între orele 7 și 24, iar una din Roman va avea program non-stop.

În privința asigurării asistenței medicale din mediul rural, în același raport se precizează că medicii de familie vor avea program normal de lucru, excepție fiind zilele de 24, 25 decembrie și 1 ianuarie. Acolo unde există Centre de Permanență, pacienții vor avea acces la servicii medicale între orele 15-8 dimineața, de luni până vineri. Sâmbăta, duminica și în sărbători legale, programul este non-stop.

Totul este în grafic, mai puțin personalul medical

Raportul descoperă (sau întărește) faptul că problemele de personal la UPU și SJA Neamț rămân neclintite. Acestea „au personal medical mediu și superior sub normativ, dar activitatea se desfășoară corespunzător legislației în vigoare”.

„Această situație nu este particulară, întâlnindu-se în mai multe zone din țară. De altfel, problema personalului medical este una mai veche, despre care Ministerul Sănătății știe”, a zis suprefectul Angheluță.

Deși raportul nu menționează foarte clar câte unități medicale au fost verificate în județ, apare o mențiune cum că ”restul unităților sanitare cu paturi vor fi verificate în perioada 17-20 decembrie 2013”. La datele din raportul DSP au fost anexate și copii ale rapoartelor managerilor de spitale și Serviciului de Ambulanță. Vlad Angheluță a precizat că sunt publice și nu este nimic de ascuns în aceste foi, dar a sugerat, totuși, dacă vrem să aflăm mai multe să cerem informațiile direct de la managerii spitalelor. ”Pentru că așa ar fi mai bine”…

 Trăiț’, dom’ ministru, raportăm cu onor: În Neamț, sănătatea e sub control, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Marian TEODOROF

Articolul precedentA venit vacanța!
Articolul următor”Modelul” Dan Constantin lovește din nou. Emilia Arcan – suspectă de incompatibilitate

2 COMENTARII

  1. Cum poti iesi public si sa afirmi ca totul este roz….”pana acum nu s-au desoperit nereguli”!! Haideti sa fim seriosi ca sistemul medical colcaie de nereguli care se vad din avion…..fara binoclu! Insa, musamalizarea coruptiei din sistemul sanitar, cat si protejarea managerilor numiti politic, a devenit sport national si oricat ar incerca ei sa astupe gunoiul, pute de la o posta! Imi place ca tot Morenciu gireaza aceste controale, in loc ca tocmai el sa raspunda in fata procurorilor pt toate delapidarile banilor publici surghiuniti cu mare maiestrie de diferite specimene!!!

  2. cred ca in spitalele din Neamt ,mancarea si medicamentele sunt IN TOTALITATE ASIGURATE! MINCIUNI GOGONATE DL MINISTRU!

Comentariile sunt închise.