accident copac 02În câteva ore, două accidente grave s-au petrecut în judeţul Neamţ.

Primul, din nefericire mortal, s-a întâmplat imediat după lăsarea întunericului, sâmbătă (24 octombrie) seara, pe DC 21, în afara localităţii Timişeşti, unde un bărbat de 37 de ani din localitate a pierdut controlul direcţiei autoturismului pe care-l conducea spre Zvorăneşti. Maşina a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat, iar şoferul, care nu purta centura de siguranţă, a fost proiectat prin parbriz şi prins sub autoturism. O ambulanţă l-a dus de urgenţă la spital însă din cauza leziunilor foarte grave pe care le-a suferit, n-a putut fi salvat. Poliţiştii au deschis un dosar penal în cauză şi urmează ca, după efectuarea necropsiei, să se stabilească dacă bărbatul consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Al doilea accident a avut loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie, la ora 3,30, pe strada Ion Creangă din Târgu Neamţ. „Din primele cercetări a rezultat că un tânăr de 20 de ani, din Petricani, care conducea un autoturism pe strada Ion Creangă, având direcţia de mers Vânători – Târgu-Neamţ, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul vehiculului părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu un gard, după care autoturismul a fost proiectat pe sensul opus de mers oprindu-se pe trotuar”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Toţi cei 4 pasageri de pe bancheta din spate (doi tineri de 27 si 28 de ani și două tinere de 17 și 26 de ani) au fost accidentaţi grav şi transportaţi imediat la spital. Pasagerul de pe locul din dreapta faţă a scăpat cu leziuni uşoare, iar şoferul n.a putut fi evaluat medical pentru că a fugit. „După producerea evenimentului rutier conducătorul auto a părăsit locul faptei, în acel moment, zona orașului Târgu-Neamț și localitățile limitrofe fiind împânzite de polițiști pentru depistarea tânărului, care, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că nu posedă permis de conducere eliberat de autoritățile române”, a precizat subinspectorul Bulgărea.

Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis. După ce-a fost găsit, tânărul a fost testat şi a rezultat că băuse înainte de a se urca la volan. Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. (C.MIRCEA)

Articolul precedentCopil accidentat de un şofer din Neamţ
Articolul următorIoan Mironaş: “Suntem pe moarte!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.