Tragedie la Valea Ursului: Fetiță cu arsuri de gradul II-III, transferată la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O fetiță, în vârstă de 1 an și 8 luni, este în stare gravă, cu arsuri de gradul II-III, după ce s-a opărit cu lichid fierbinte pe spate, piept și abdomen. Familia micuței, din comuna Valea Ursului, se confruntă cu mai multe greutăți, după ce și tatăl a fost recent operat.

Incidentul s-a petrecut în dimineața de 17 iunie 2019 și mama a cerut imediat ajutor medical. O ambulanță de terapie intensivă mobilă a fost trimisă la Valea Ursului, după apelul la 112, făcut în jurul orei 8. „Pacienta de sex feminin, 1 an, diagnosticată cu arsură termică, cu lichid fierbinte, de gradul I-II pe circa 15% din suprafața corpului, pe umăr și torace, a fost preluată de echipajul TIM și predată la CPU a Spitalului Municipal Roman. Din CPU a fost preluată de un echipaj cu asistent medical în vederea transferului interclinic la Iași”, se arată în comunicatul de astăzi al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț.

Tragedie la Valea Ursului: Fetiță cu arsuri de gradul II-III, transferată la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Copila a fost adusă la spitalul din Roman, unde medicii din CPU au stabilit că arsurile sunt grave și au decis transferul de urgență, la București. „Pacienta, în vârstă de 1 an și 8 luni, a fost adusă cu ambulanța TIM la ora 9.28, în CPU Roman. Medicii au diagnosticat-o cu arsuri de gradul II-III pe 15% din suprafața corpului, pe zona cervicală, torace și abdomen. S-a luat imediat legătura pentru transfer la București. Mama fetiței a insistat și ne-a rugat să-i transferăm copila la Iași, fiindcă este singura din familie care se poate deplasa. Din CPU s-a obținut ulterior transferul la Iași și luni, pe la ora 11, pacienta a fost transferată cu ambulanța la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași”, a declarat Laura Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Fetița este internată în secția de Chirurgie plastică și reparatorie din cadrul clinicii pentru copii din Iași.

(C.I.)

Articolul precedentAgapia: O mașină a luat foc, în trafic
Articolul următorDenunțul lui Paleu n-a avut efect, Gheorghe Ștefan încă e credibil. A fost achitat.