Știre actualizată. Tragedie la o școală din județul Iași: o fetiță de 11 ani a murit când a ieșit de la ore, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Rezultatul necropsiei ar fi dezvăluit faptul că fetiţa suferea de o boală gravă de inimă, de care părinţii nu ar fi ştiut, informează site-ul de ştiri observatornews.ro.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, inspector principal Anca Alexandra Vîjiac nu a putut confirma informaţia, deoarece cauza morţii fetiţei încă nu a fost comunicată oficial organelor de anchetă.

Știre inițială: O elevă de clasa a IV-a de la Școala Budești din județul Iași a căzut pur și simplu din picioare, la câțiva zeci de metri de poarta școlii, în timp ce mergea spre casă, după cursuri, împreună cu o colegă.

Totul s-a întâmplat marți, 14 decembrie, în jurul orei 13,00.

Fetița care o însoțea a strigat după ajutor, speriată și adulții au chemat salvarea. Medicii SAJ Iași ajungi la fața locului au găsit-o în stop cardio respirator și au început imediat manevrele de resuscitare.

Din nefericire micuța nu și-a mai revenit, iar doctorii au declarat decesul. Un echipaj de poliție a ajuns în scurt timp în fața școlii.

„În urma sesizării primite, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificată minora în vârstă de 11 ani, ulterior fiind constatat decesul acesteia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat inspector Anca Alexandra Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Din primele informații furnizate de reprezentanții școlii pentru Libertatea, s-ar părea că în familia fetiței ar exista antecedente de boli cardio vasculare. Ultima oră a fost cea de educație fizică, dar, conform aceleași surse, profesorul doar a discutat rezultatele obținute în ultima perioadă cu copiii, deci nu se poate lua în calcul varianta unui efort fizic susținut.

Ultimele teste de salivă efectuate au fost negative, dar în cadrul anchetei vor fi prelevate probe pentru o nouă testare în acest sens.

Conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Iași urmează să înceapă o anchetă proprie, pentru a stabili exact la ce tip de activități a participat eleva în ziua fatidică.

Angela Croitoru

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Guvernul Ciucă a aprobat pachetul de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități”
Articolul următorAu furat dintr-un magazin sătesc
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.