colectiv incendiu 01Un rănit în clubul “Colectiv” a murit joi, 12 noiembrie, la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, a declarat pentru Agerpres medicul Mircea Carantino. Bilanțul celor decedați în tragedie urcă la 54. “Este vorba de un pacient care se afla în stare critică, pe plămân artificial”, a precizat medicul. La Spitalul “Bagdasar-Arseni” mai sunt internați cinci pacienți la terapie intensivă, în stare gravă, și alți șapte pe secții.

Trei răniți în incendiul din “Colectiv” sunt internați la terapie intensivă în Spitalul Elias, unul dintre aceștia fiind în stare gravă, informează unitatea sanitară într-un comunicat remis joi Agerpres. “La Spitalul Elias mai sunt internați șase pacienți răniți. Trei sunt în terapie intensivă, unul dintre ei în stare gravă, cu traheostomie și ventilat mecanic, iar ceilalți doi cu stare generală bună și evoluție favorabilă”, precizează comunicatul de presă. Potrivit sursei citate, alți trei pacienți se află internați în Secția de chirurgie plastică, iar starea lor evoluează favorabil. “Pacientul care a fost transferat la Spitalul Fundeni este stabil hemodinamic și respirator, sub oxigenare extra corporală ECMO”, menționează comunicatul.

Ministerul Sănătății a informat tot joi că 66 de persoane rănite în incendiul de la “Colectiv” sunt internate în spitalele bucureștene, dintre acestea 15 fiind în stare critică și gravă. Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, la Spitalul de Arși mai sunt internați 14 răniți, la Spitalul Bagdasar Arseni – 12, la Spitalul Grigore Alexandrescu – șase, la Spitalul Sfântul Ioan – patru, la Spitalul Elias – șase răniți, la Spitalul Militar Central – șase, la Spitalul Sfântul Pantelimon – doi, la Spitalul de Urgență din București – trei, la Spitalul Universitar – opt pacienți, la Spitalul Dimitrie Gerota – doi, la Spitalul Agrippa Ionescu – doi, la Spitalul C.C. Iliescu – unul. Potrivit Ministerului Sănătăţii, până în prezent au fost externate 20 de persoane. (ZCH NEWS; FOTO: Mediafax)

Articolul precedentPeste 700.000 lei – subvenţii pentru partide politice
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: Protopopul Ioan Dogaru faţă cu, Doamne Fereşte, incendiile!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.