0:00

Traficanții prinși cu un kilogram de cannabis au fost trimiși în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCei 7 bărbați (6 aflați în arest preventiv și unul în arest la domiciliu) prinși la sfârșitul lunii februarie după o acțiune marca DIICOT au fost trimiși în judecată astăzi, 19 aprilie. Tribunalul Neamț va face luni verificarea stării de arest, adică va stabili dacă toți cei acuzați de constituire de grup infracțional organizat și operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive rămân după gratii sau se pot dispune alte măsuri preventive în privința lor.

Acțiunea s-a desfăşurat în ziua de 28 februarie la Piatra-Neamţ, iar 6 bărbaţi au fost reţinuţi şi arestaţi, în ziua de 1 martie. Al şaptelea membru al grupului infracţional- un nemţean, stabilit la Iaşi-, a fugit, dar a fost prins pe Aeroportul Otopeni. Acţiunea a fost derulată de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, sub coordonarea unui procuror DIICOT Neamţ, cu sprijul structurilor MAI din Neamţ şi al Brigăzii Operaţiuni Speciale Iaşi şi al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii au fost prinşi în flagrant 2 suspecţi, care deţineau asupra lor aproximativ 70 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în vederea comercializării”, ne-au declarat anchetatorii, imediat după încheierea acțiunii. „Ulterior s-a procedat la efectuarea percheziţiilor domiciliare, atât la aceştia, cât şi la alţi 5 suspecţi, fiind identificate şi ridicate următoarele bunuri şi valori: aproximativ 1 kg de substanţă vegetală de culoare verde olive, cu aspect de cannabis, 300 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 3 cântare electronice, 4 dispozitive de mărunţit tip grinder, 13.100 lei, 2000 euro, 50 de grame aur, 44 de cartuşe militare calibrul 9 mm şi 10 telefoane mobile”.

C.M.  

Articolul precedentL3 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-Bucovina Rădăuţi (20.04; 17:00)
Articolul următorCazul Geanina Sechel: Spitalul Neamț a sancționat-o corect pe Lucia Chetreanu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.