0:00

Începe să se facă lumină în cazul Geaninei Sechel, tânăra care a murit la o zi după ce a născut o fetiță sănătoasă, la Maternitatea Piatra Neamț. Lucia Chetreanu, cardiologul de gardă din data de 30 noiembrie 2017, care a lăsat lehuza s-o aștepte trei ore cu puls 212, a pierdut definitiv procesul cu Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În 17 aprilie 2019, Curtea de Apel Bacău i-a respins recursul Luciei Chetreanu, ca nefondat și a menținut, astfel, decizia Tribunalului Neamț în acest cauză. Instanța nemțeană a hotărât, pe baza documentelor din dosar, că sancțiunile disciplinare date cardiologului Chetreanu sunt legale și a respins contestația medicului.

Cazul Geanina Sechel: Spitalul Neamț a sancționat-o corect pe Lucia Chetreanu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUna dintre primele măsuri luate de conducerea spitalului după moartea Geaninei Sechel a fost, pe lângă aceea de a modifica protocoalele de consult intersecții, și cea prin care cardiologul de gardă a fost cercetat și sancționat disciplinar. Comisia de disciplină a spitalului a decis o penalizare de 10% din salariu pe o lună de zile și interdicția de a mai face gărzi în secția Cardiologie pentru Lucia Chetreanu. Asta se întâmpla în 20 decembrie 2017, iar ulterior Chetreanu a plecat, după câteva luni de policlinică, să facă gărzi la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. În toamna anului 2018, mai precis în 8 octombrie, Lucia Chetreanu și-a dat demisia de la Spitalul Județean Neamț.

Cazul Geanina Sechel: Spitalul Neamț a sancționat-o corect pe Lucia Chetreanu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn legătură cu moartea Geaninei Sechel a fost cercetat și sancționat disciplinar și ginecologul Cosmin Rugină, care era de gardă când a murit tânăra mămică. Comisia de disciplină a spitalului i-a dat un avertisment scris lui Cosmin Rugină, fiindcă abia după trei ore a insistat să vină cardiologul la patul lehuzei. La rândul său, a contestat decizia de sancționare, dar procesul este încă pe rolul primei instanțe. Tribunalul Neamț a cerut la mai multe termene ca Spitalul de Urgență să depună anumite documente, care sunt așteptate la înfățișarea din mai 2019. (C.I.)

Articolul precedentTraficanții prinși cu un kilogram de cannabis au fost trimiși în judecată
Articolul următorLIGA ELITELOR Juniorii de la CSM Ceahlăul, deplasări la Focşani şi Galaţi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.