pietricica turism

Dumitru Călin, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Roman, a fost ridicat de pe stradă de poliţişti, în ziua de 5 aprilie, şi condus la Penitenciarul Bacău, unde a fost încarcerat. În aceeaşi zi, el fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Bacău la o pedeapsă de 2 ani şi 26 de zile de închisoare, pentru trafic de minore. Magistraţii de la Curte au modificat sentinţa Tribunalului Neamţ, care pronunţase o pedeapsă de 4 ani de închisoare.

“Admite apelul declarat de apelantul-inculpat CĂLIN DUMITRU împotriva sentinţei penale nr.19/P din data de 28.02.2018, pronunţată de Tribunalul Neamţ, numai în ceea ce priveşte neaplicarea, pentru infracţiunea dedusă judecăţii, a dispoziţiilor art.19 din Legea nr.682/2002 privind protecţia martorilor şi, pe cale de consecinţă, cuantumul pedepsei principale aplicate pentru infracţiunea dedusă judecăţii, aplicarea art.43 Cod penal şi pedeapsa principală de executat. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată, doar sub aceste aspecte, reţine cauza spre rejudecare şi în fond şi în consecinţă; Reţine la operaţiunea de condamnare a inculpatului CĂLIN DUMITRU, pentru infracţiunea dedusă judecăţii, şi dispoziţiile art.19 din Legea nr.682/2002 privind protecţia martorilor şi, pe cale de consecinţă, reduce cuantumul pedepsei principale aplicate acestuia, de la 4 (patru) ani închisoare, la 2 (doi) ani închisoare. În baza art.43 alin.1 Cod penal, adaugă la pedeapsa aplicată pentru infracţiunea dedusă judecăţii, astfel cum a fost redusă, restul de pedeapsă de 26 de zile închisoare, rămas de executat din pedeapsa principală de 3 (trei) ani şi 4 (patru) luni închisoare, aplicată inculpatului prin sentinţa penală nr.50 din data de 12.01.2015, pronunţată de Judecătoria Bistriţa, cu luarea în considerare şi a zilelor considerate executate suplimentar ca măsură compensatorie, conform art.55/1 din Legea nr.254/2013. PEDEAPSĂ PRINCIPALĂ DE EXECUTAT – 2 (doi) ani şi 26 zile închisoare”, a decis instanţa.

Dumitru Călin a fost judecat pentru că, în perioada 25.03.2015-04.09.2016, “a determinat prin constrângere părţile vătămate să practice prostituţia în folosul său, profitând de vârsta acestora şi de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa”, după cum a precizat agentul şef adjunct Robert Costîn, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. Părţile vătămate sunt două minore, din care una are acelaşi nume de familie cu al infractorului condamnat.

C.M.