pietricica turism

piata trafic masini

* ”Plouă şi vine Paştele, nu avem ce fluidiza”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere

Dacă luni s-a circulat în condiţii apropiate de nomal, ieri traficul din Piatra Neamţ a fost în mare suferinţă. Sensurile giratorii s-au ”sugrumat”, iar în zona supermarketurilor şi a pieţelor s-a găsit cu greu un loc de parcare. Pentru ca peisajul să fie complet, iar oamenii plini de iubire creştină – aşa cum este indicat în această perioadă a anului – pietonii încărcaţi cu sacoşe traversau pe unde apucau, ştergând la limită barele de protecţie ale maşinilor şi riscând o fractură deschisă taman cu 5 zile înainte de Sfintele sărbători.

Ploaia măruntă şi deasă este tot ce lipsea pentru ca zonele aglomerate să fie, într-adevăr, de coşmar şi iată că Dumnezeu s-a îndurat de pietreni şi a dat ploaie.

Poliţiştii rutieri au ieşit la datorie pe şoselele judeţului, pentru că aveau acţiune pe viteză, dar în oraş nu prea aveau ce face. ”Plouă şi vine Paştele, nu avem ce fluidiza”, a declarat comisarul şef Cezar Asandei, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Neamţ. ”Toată lumea aleargă de colo, colo, din cauza vremii foarte mulţi au ieşit cu maşinile şi asta este situaţia, se descurcă fiecare cum poate”.

Dacă poliţiştii nu prea pot interveni pentru fluidizarea traficului, în schimb au sfaturi pentru proprietarii de autoturisme, în ideea de a-i feri de alte ”surprize”. Spărgătorii de maşini, la fel ca şi hoţii din buzunare, sunt foarte activi în această perioadă şi abia aşteaptă să prindă vreo portieră uitată descuiată sau vreun bagaj lăsat pe banchetă. Aşa că este de preferat ca fiecare să fie atent unde-şi lasă cumpărăturile, cum ţine banii (în niciun caz portofelul aruncat la întâmplare în sacoşă) şi unde parchează maşina.

Şi sfaturile sunt valabile şi pentru zilele care urmează, mai ales că este de aşteptat ca joi şi vineri să fie şi mai aglomerat decât ieri. Sâmbătă, în schimb, începând cu ora 19, şi până dimineaţă, absolut toţi poliţiştii rutieri vor fi la serviciu, în frunte cu şeful lor. ”Vor lipsi doar cei care sunt în concediu medical sau au libere programate”, a precizat comisarul şef Asandei. Planul de măsuri din noaptea de Înviere include dispozitive în apropierea tuturor schiturilor, mănăstirilor şi bisericilor unde, an de an, se duc credincioşii, în număr mare, să ia lumină.

C.MIRCEA