toyota rav 4Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au întocmit lucrare penală unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova care a fost depistat conducând un autoturism ce figura în bazele de date ca furat din Italia.

“În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 01.30, la P.T.F. Albița/I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din țară, Vladislav M., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Toyota Rav 4, an de fabricație 2013, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, din studiul documentelor prezentate la control și din verificările suplimentare efectuate, a rezultat că autoturismul în cauză figurează radiat din circulație de către autoritățile din Germania, începând cu data de 09.06.2015, că numărul de înmatriculare montat pe acesta aparține unui alt autoturism, marca Toyota Avensis și cheia mecanică nu se potrivește cu nici o yală.

Cu privire la cele constatate, Vladislav M. a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză la data de 07.06.2015, contra sumei de 14.000 euro, de la un cetățean vorbitor de limba română cu care s-a întâlnit în Republica Cehă și că în momentul achiziționării a primit de la acesta actele autoturismului și o singură cheie.

Polițiștii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Vama Albiţa
Vama Albiţa

Ca urmare a extinderii cercetărilor s-a concluzionat că profilul metalic pe care se află poansonată seria de șasiu a autoturismului a fost atașat prin lipire de celelalte elemente ale caroseriei, modul de atașare nefiind propriu fabricantului, iar motorul autoturismului în cauză a fost montat pe un autovehicul care face obiectul unei alerte de furt, instituită de autoritățile din Italia la data de 11.12.2014.

Urmare a aspectelor constatate, în conformitate cu prevederile art. 311 alin. 1 din Cod Procedură Penală, polițistul de frontieră care a instrumentat cazul a dispus, prin ordonanță, din data de 30.07.2015, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt”, a declarat purtător de cuvânt al ITPF Iași, subcomisar de poliție Mihaela Denis Lazăr. (ZCH NEWS)

Articolul precedentISU Neamţ – locul I la intervenţia la motopompă
Articolul următorCopii pierduți pe Ceahlău!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.