reclama autocenter

Cazul micuţei Pia, fetiţa de 7 ani, luată cu forţa de autorităţile germane de la o şcoală din Freiburg şi dată în plasament unei familii din Germania, deşi fusese încredinţată mamei sale, o româncă provenind din Prahova, va fi tema unui protest organizat de deputatul AUR de Neamţ, Dumitrina Mitrea, duminică, 11 iulie, de la ora 18,00, în faţa Prefecturii Neamţ. Respectând proporțiile, este o reeditare a cazului Cameliei Smicală, doctorița din Piatra Neamț care a avut probleme de aceeași natură în Finlanda.

„Este revoltător şi inuman ceea ce se întâmplă într-un stat care are pretenţii de democraţie şi că respectă drepturile omului şi ale familiei, cum este Germania. Mai mult, acea funcţionară care, practic, a răpit fetiţa de la şcoală, luând-o de lângă mama ei, a încălcat o hotărâre judecătorească definitivă. Autorităţile germane au admis faptul că s-ar fi produs o eroare şi au promis înapoierea fetiţei mamei sale, ceea ce însă, după atâta timp nu s-a întâmplat. Din păcate, eu şi colegul meu de la Bacău, deputatul Antonio Andruşceac, întâlnim din ce în ce mai des astfel de cazuri de abuzuri din partea unor state împotriva familiilor de români din diaspora. Vom lupta pentru a li se face dreptate, sub toate formele legale cu putinţă. Pia trebuie să se întoarcă la mama ei!“, a declarat deputatul Dumitrina Mitrea.

Protestul din Piatra Neamţ va fi organizat sub sloganul „Toţi pentru Pia!“ şi este aşteptată o participare de cel puţin 50 de persoane. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, în aceeaşi zi, în Freiburg, Germania, oraşul în care locuieşte Mihaela Seiler, mama din Prahova căreia i-a fost luat copilul, are loc un protest de susţinere.  Astfel de manifestări vor mai fi organizate în oraşe din Belgia, Austria şi în alte oraşe din România.

Angela Croitoru

Articolul precedentCine se va recăsători prima dată? Bill Gates sau Jeff Bezos? Iată cotele pe care poţi paria!
Articolul următorDeputat Mara Calista despre proiectul „România Educată”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.