pietricica turism

SONY DSC

Cu mai puțin de o săptămână înainte de încheierea primei etape de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare, peste 80% din numărul locurilor disponibile au fost ocupate. Inspectorii dau asigurări că niciun copil nu va rămâne fără „loc în bancă”.

„Nu există posibilitatea ca vreun copil să nu aibă loc la clasa pregătitoare. Chiar dacă acei copii care au fost înscriși în altă circumscripție nu vor avea loc în clasa pregătitoare, ei vor avea loc rezervat în mod obligatoriu la unitățile de învățământ de care aparțin. Până acum, înscrierele au fost efectuate fără probleme”, a spus Florin Dimon, inspector de specialitate din cadrul IȘJ Neamț.

În 14 martie se încheie prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare. După această dată, sunt procesate cererile de înscriere, urmând ca în perioada 21-22 martie să fie afișate listele cu numărul de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă. În 25 martie – 4 aprilie are loc cea de-a II-a etapă de înscrieri pentru copiii care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. În 11 aprilie, la fiecare școală, se vor afișa listele finale cu copiii înscriși în clasele pregătitoare. (M.T.)