0:00

În urma răcirii accentuate a vremii, oamenii fără casă din Piatra Neamț au început să strângă rândurile la adăpostul de noapte de la centrul Social Speranța din cartierul pietrean cu același nume. Dacă până acum noaptea veneau la adăpost maxim 8-10 persoane, de când a început să ningă numărul acestora ajunge chiar și la 15-17 persoane.

Potrivit directorului Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț, Ana Berea, ”numărul persoanelor care vin la adăpostul din Speranța este în medie de 15 în fiecare seară. Dimineața aceștia părăsesc adăpostul după care revin spre seară. Nu sunt mereu aceleași persoane însă noi le asigurăm inclusiv ceai cald și ceva de mâncare”.

”Acestora  li se acordă o masă seara, la sosirea în centru, consiliere în vederea conştientizării respectării normelor de igienă și conviețuire in comun,  monitorizare. Pentru asigurarea nevoilor persoanelor fără adăpost în sezonul rece 2013-2014 am fost susținuţi material de reprezentanții Bisericii Adventiste din Piatra Neamț atât cu materiale de igiena personală și ambientală, cât și cu produse. De serviciile oferite de acest adăpost nu pot beneficia persoanele care au un comportament necorespunzător din cauza consumului de băuturi alcoolice, persoanele aflate în episod psihotic și cei cunoscuți ca fiind violenți. De asemenea, este interzis accesul în adăpost cu arme, obiecte contondente, alcool, droguri sau alte obiecte care ar putea pune în pericol sănătatea sau viaţa beneficiarilor şi a personalului”, a precizat viceprimarul muncicipiului Piatra Neamț, Adrian Grigoraș. (I.C.)

Articolul precedentDate precise de la Primărie
Articolul următorCele mai mici prețuri