evaluare nationala

La doar două zile distanță de rezultatele finale de la evaluarea națională, în perioada  5-9 iulie, absolvenții clasei a VIII-a vor completa fișele cu opțiunile pentru înscrierea în licee. Aceasta se va face în prezența părinților, diriginților și a unui delegat al Consiliului de Administrație din unitățile școlare. Înainte de înscrieri, părinții și elevii ar trebui să știe în ce condiții pot ajunge la liceul dorit și care specializare este cea mai potrivită. Trebuie reținut că cel mai important criteriu de selecție este cel al mediilor. Pentru admiterea la specializarea dorită poate fi consultat site-ul Ministerului Educației (admitere.edu.ro) unde se poate afla la ce liceu și la ce specializare sunt șanse ca elevii să fie acceptați, ținând cont de ultimele medii de admitere din anul 2012. Pentru a ști la ce licee este bine să vă prezentați cu medii mari am făcut un clasament orientativ cu cele mai exigente unități de învățământ din județul Neamț. Statisticile au fost făcute în funcție de ultima medie de admitere în licee, pe anul 2012.

 1. Colegiul Național Ștefan cel Mare Târgu Neamț – 9.58, specializarea Științele Naturii

2. Colegiul Național Petru Rareș Piatra Neamț – 9.42, specializarea Științele Naturii

3. Colegiul Național Calistrat Hogaș Piatra Neamț – 9.09, specializarea Științele Naturii

4. Colegiul Naţional Roman Vodă Roman – 8.94, specializarea Matematică-Informatică

5. Colegiul Național de Informatică  – 8.18, specializarea Matematică-Informatică

 De menționat faptul că aceeași unitate, care stă în fruntea clasamentului pe județ, Colegiul Național Ștefan cel Mare Târgu Neamț s-a clasat în primele 50 de licee raportate pe țară privind ultima medie de admitere.

 Primii din coada clasamentului

 Cele mai slab cotate licee din județul Neamț au înregistrat performanța de a primi în sălile de clasă elevi, care s-au înscris cu medii sub nota 4. Astfel, pentru cei care au medii mici și vor să se înscrie totuși la un liceu ar trebui să știe că cele mai mari șanse le au dacă se înscriu la liceele cu profil tehnologic.

 1. Liceul Tehnologic Dămuc – 3.49, specializare Mecanică

2. Liceul Tehnologic Valea Ursului – 3.52, specializarea Industrie textilă și pielărie

3. Colegiul Tehnic Danubiana Roman – 3.57, specializarea Mecanică

4. Liceul Tehnologic Ion Creangă Pipirig – 3.63, specializarea Fabricarea produselor din lemn

5. Liceul Tehnologic Nisiporești – Boțești – 3.63, specializarea Industrie textilă și pielărie.

 Absolvenții clasei a VIII-a vor afla, astăzi, rezultatul contestațiilor de la evaluarea națională. În județul Neamț sunt 270 de elevi, care speră la un rezultat mai bun după reevaluarea lucrărilor. Indiferent de notele obținute în urma contestațiilor, prospeții absolvenți, care își vor completa fișele cu opțiuni, vor avea parte de prima repartizare la licee în 16 iulie.

 Marian TEODOROF

Articolul precedentBACALAUREAT: Matematică vs. Istorie
Articolul următor“Munca în zadar” la TT