Top 3 instrumente muzicale care sunt greu de învățat de către adulți, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA învăța să cânți la un instrument muzical are o mulțime de beneficii, de la construirea încrederii în sine, îmbunătățirea memoriei și creativității și până la eliberarea de stres. Se pare că fizicianul Albert Einstein a afirmat odată că: ”Viață fără a cânta la un instrument este de neconceput pentru mine. Visez cu ochii deschiși prin muzică. Îmi văd viața în termeni muzicali… Îmi găsesc cea mai mare bucurie de a trăi în muzică”.  

Totuși, nu oricine are abilitățile necesare pentru a învăța eficient și relativ repede să stăpânească arta muzicii așa încât să poată deprinde a cânta mulțumitor la un instrument. De aceea este bine să știi care sunt instrumentele cel mai greu de învățat de către un adult pentru a te orienta spre unele mai ușoare. Desigur, nimeni nu te poate opri să începi cu ce e mai greu dacă vrei să dai măsura supremă a voinței și a perseverenței.

Iată care sunt instrumentele muzicale care au cel mai înalt grad de dificultate la învățare

  • Vioara

Este primul instrument din listă deoarece este și cel mai greu. Dacă privești un violonist la un concert ți s-ar putea părea că nu e așa de greu totuși observându-i eleganța și ușurința aparentă cu care mânuiește instrumentul emițând adevărate simfonii încântătoare auzului.

Deși pare ușor la prima vedere, te-ai înșela foarte mult, deoarece dacă iei acum o vioară în mâini și încerci să cânți, vei înțelege că a deveni următorul Yehudi Menuhin este o misiune extrem de grea.

Printre motivele pentru care vioara este unul din cele mai greu de învățat instrumente, amintim poziționarea corzilor, atât de apropiate una de cealaltă și poziția în care trebuie să o ții, sunt tot atâtea obstacole pentru un om obișnuit. 

Nevoia de a-ți folosi ambele mâini din care una va manevra un arcuș, iar cealaltă va trebui să opereze cu aproape toate degetele, în mod diferit, punând presiune la intervale diverse pe toate corzile sunt provocări deosebite care te pot descuraja la început. 

Mai mult, nu există nici un marcaj pentru a-ți arăta unde trebuie să se așeze degetele pe corzile viorii pentru a scoate o armonie sonoră, așa încât aceasta este o artă pe care va trebui s-o deprinzi fără ajutor. Vioara este un instrument nobil, frumos, dar foarte greu de învățat la nivel profesionist fără o chemare sau un talent nativ.

  • Orga clasică

Dacă rockul nu este printre preferințele tale și până acum nu ai decis să te apuci de chitara electrică și să cumperi unul din modelele pe care le poți găsi cu un click aici, poate te-ar putea încânta muzica cu tonalități religioase pe care o poate produce orga clasică.

Dacă te gândești să faci doar câteva acorduri și să emiți sunete armonice simple, atunci orga nu ar fi un instrument greu de învățat. Dar, pentru a deveni un profesionist în acest instrument, care azi se poate găsi mai ales în bisericile și catedralele catolice sau reformate, ai nevoie de incredibil de multă răbdare și o cantitate imensă de…materie cenușie! 

Orga, în special modelele istorice, cum este orga Buchholz din Biserica Neagră din Brașov, solicită să te gândești concomitent la mai mult de cinci lucruri diferite. Luând în considerare că ființa umană nu are decât patru membre, pare un lucru greu de stăpânit. În timp ce degetele mâinilor ”dansează” pe clape, picioarele trebuie să acționeze pedalele de sub claviatură pentru a varia tonalitatea și lungimea notelor muzicale. De aceea, în lume sunt cu adevărat foarte puțini organiști de renume.

  • Cornul francez

Deși nu este foarte popular, acesta poate fi întâlnit adesea în componența orchestrelor din cadrul filarmonicilor. Dacă te gândeai să înveți să cânți la un instrument orchestral ușor, ar trebui să treci mai departe de cornul francez și să cauți altceva.

Instrumentul folosește o mulțime de componente, mult mai multe decât în cazul oricărei alte alămuri. Notele înalte sunt foarte apropiate, ceea ce înseamnă că este greu să faci diferența între ele pentru a o alege chiar pe cea potrivită. De asemenea, pentru a scoate sunetele corecte trebuie să mai înveți să-ți folosești buzele într-un mod specific și mai trebuie să ai și plămâni zdraveni, deoarece amplasarea ta va fi undeva în spatele orchestrei.

În concluzie, nu ar trebui să fii descurajat de greutatea învățării unui instrument, chiar și dintre cele enumerate în acest articol. Dacă ai talent și dorință puternice, nimic nu te va putea opri să-ți îndeplinești visul muzical.

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul precedentUn nou focar și alte 57 persoane infectate în Neamț. Sunt 300 de cazuri noi în regiunea Nord-Est
Articolul următorNemțeni atenționați asupra traficului de persoane
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.