0:00

Astăzi, 10 septembrie, locuitorii din comunele Alexandru cel Bun, Tarcău, Pângărați și din orașul Bicaz au primit informații despre cum se pot feri de a cădea în plasa traficanților de persoane.

Acțiunea de prevenire a fost derulată de ofițerii Centrului Regional Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și polițiști din cadrul structurilor IPJ Neamț din localitățile vizate. Locuitorii au primit pliante cu recomandări și diverse sfaturi care îi ajută în a-i recunoaște pe cei care profită de naivitatea celor care ajung victimele traficanților. Detaliile oferite de polițiști ar trebui să-i facă și mai vigilenți atunci când sunt martorii unor tragedii sau află despre posibile astfel de infracțiuni.

„Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”. Este un proiect finanțat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Polițienească, ce are ca scop conștientizarea cetățenilor și sensibilizarea lor față de pericolul traficului de persoane”, a declarat comisar Alina Manuela Rusu, coordonator al Centrului Regional Bacău din cadrul ANITP.

C.I.

Articolul precedentTop 3 instrumente muzicale care sunt greu de învățat de către adulți
Articolul următorBolnavi dintr-un centru din Roman testați pozitiv COVID-19