0:00

Pacienții în stare gravă, care ajung zilele acestea la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, au acces în continuare la investigații tomografice, dacă este nevoie, tot la furnizorul privat. Contractul cu Antares a fost prelungit, după ce inițial fusese încheiat până pe 31 mai.

Tomograful privat, încă 5 zile la dispoziția Spitalului Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informații„A fost prelungită colaborarea cu Clinica Antares din Piatra Neamț pentru investigații computer tomograf, contractul este valabil până în data de 5 iunie. Sperăm ca până atunci să se încheie achiziția și instalarea noului tub la tomograful spitalului. Pacienții pentru care medicii decid că au nevoie de investigații CT sunt, ca și până acum, transportați cu ambulanța la Antares și înapoi”, a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al SJU Neamț.

Tomograful privat, încă 5 zile la dispoziția Spitalului Județean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTomograful spitalului a fost oprit din dimineața de 23 mai, după ce tubul a cedat, suprasolicitat de numeroasele investigații făcute, la jumătate de an după ieșirea din garanție. Imediat, spitalul a demarat procedura de achiziție a unui tub nou, mai ales că de la Consiliul Județean Neamț s-a dat undă verde pentru suma necesară – 471.000 lei. Potrivit CJ, se dorește ca tomograful spitalului să fie repus în funcțiune cel mai târziu pe 7 iunie. Repornirea tomografului de la spital este mai mult decât așteptată și de Antares, care face eforturi mari pentru a sta la dispoziția SJU zi și noapte cu personal, după cum a declarat Gabriela Elena Timofte, managerul general al clinicii. Și de Serviciul de Ambulanță Neamț care are un sfert din autospeciale defecte și nu face față solicitărilor, spitalul fiind nevoit să apeleze şi la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Dar și de aparținătorii bolnavilor care așteaptă cu orele diagnosticul medicilor. (C.I.)

Articolul precedentRossal zona 3 Târgu Neamţ face apel la colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile
Articolul următorFOTO Pipirig: Lecţie de istorie şi patriotism la Şcoala Boboieşti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.