2012_07_14_philippe gustin, ambasadorul frantei la bucuresti 1_rsz
• delegația de la Roanne a vizitat ieri centrul social Pietricica
• ambasadorul Franței vine pe 27 iunie

Vara aceasta pare că toate drumurile francezilor duc la Piatra Neamț. Deja municipiul este gazdă pentru o delegație venită din orașul înfrățit Roanne, a cărei vizită este motivată de sărbătoarea ce va începe la finele acestei săptămâni, Zilele Orașului Piatra Neamț. Ieri, delegația franceză a vizitat căminul de bătrâni, pe care primăria l-a pus pe picioare cu ajutorul unui proiect cu finanțare nerambursabilă. Membrii asociației Piatra Neamț-Roanne au fost foarte impresionați de condițiile oferite celor 100 de vârstnici în cadrul Centrului Social Pietricica, dar și de serviciile cantinei sociale oferite de aceeași instituție socială.
”În cadrul programului pe care francezii de la Roanne îl au pe timpul șederii la Piatra Neamț, ne-am gândit să-i ducem la Centrul Social Pietricica. Le-a plăcut foarte mult centrul și au rămas frumos impresionați de condițiile pe care centrul social le oferă peroanelor de vârsta a treia care locuiesc acolo”, au spus oficialii primăriei pietrene.
Săptămâna viitoare, la Piatra Neamț este așteptat să sosească ambasadorul Franței la București, Philippe Gustin. Excelența Sa se va afla pentru câteva zile în județul Neamț, împreună cu o delegație oficială, iar întâlnirea cu oficialitățile pietrene este programtă pentru 27 iunie.
Vizita delegației Ambasadei Franței la București a fost anunțată și la Consiliul Județean Neamț, fapt pentru care cele două instituții se vor ocupa împreună să pună la punct programul activităților de ospeție pentru musafirii francezi.
”Dacă tot vine la Piatra Neamț ambasadorul Franței, m-am gândit să organizăm o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ. Trebuie să profităm de astfel de vizite, pentru că pot prezenta un interes real în ceea ce privește atragerea de investitori străini”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.
Irina CĂLIN

Articolul precedentLiviu Ioan Stoiciu:„Premiile literare mângâie doar orgoliile triste ale autorilor”
Articolul următorExtrasezon pentru grădinițe