reclama autocenter

elena cretu pmp

* înregistrarea Partidului Mișcarea Populară a fost amânată din cauza a 4 contestații

Mișcarea Populară, ca Partid, nu ca Fundație, mai stă o tură la primit certificatul oficial de naștere și speră, cel puțin la Neamț, ca măcar în toamnă să fie în ordine cu toate actele. Potrivit Elenei Crețu, președintele Fundației MP Neamț, Partidul MP este ”în curs de organizare” la Neamț, s-au purtat discuțiile și cu cine trebuie pe la București și acum… se așteaptă. ”E bine să așteptăm înainte să vă dau nume. Pot să vă spun că e în curs de organizare, sunt niște persoane care se ocupă de coordonare, dar urmează să fie desemnată o conducere interimară, de către București, apoi vom putea spune mai multe, inclusiv nume”, a spus Elena Crețu, adăugând că, tot pe bază de speranță, acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârșitul lunii august.

Între timp, Tribunalul București a amânat înregistrarea oficială a PMP în registrul partidelor politice, din cauza a 4 contestații, formulate de Alianţa Populară a Democraţilor Europeni, Partidul Democrat Vox Populi Vox Dei, Asociaţia de Revoluţionari Phoenix din Constanţa și o persoană din Oradea. Intervențiile acestora au în vedere fie nelămuriri cu privire la ”componenţa” partidului (pe bază de nume, prenume, buletin și cărți de muncă ale membrilor PMP), fie chestiuni de imagine (mărul ales drept siglă e cam același cu al Partidului Agricultorilor din România, și el în curs de ”autorizare” la tribunal), fie similitudini cu Partidul Acţiunea Populară, fondat de Emil Constantinescu (pentru că, în accepțiunea contestatarilor, ”mişcare” şi ”acţiune” sunt sinonime în DEX). Următorul termen la care se decide soarta Partidului Mișcarea Populară este 12 septembrie.

”Am văzut că s-a amânat înregistrarea. Ne așteptam la asta. Noi mergem înainte, ne organizăm și așteptăm hotărârea instanței. Oricum nu putem face altceva până atunci. Noi, la Neamț, suntem pe cale să avem numită conducerea interimară a partidului, iar eu, personal, vreau să văd după acest moment cine rămâne la fundație și cine merge la partid. Am constatat că foarte mulți din cei care vin spre noi așteaptă încă înființarea partidului și vor mai mult o carieră politică decât voluntariat în cadrul fundației. Pe de o parte e și normal, ca să schimbi lucruri în viața politică trebuie să fii implicat într-un partid. Noi ne dorim oameni valoroși. Ne zbatem să fie bine, chiar dacă «binele» este o noțiune relativă”, a adăugat Elena Crețu. Despre propria alegere între fundație și partid, președintele FMP Neamț spune că ”eu voi fi la fundație cât voi fi bună de muncă”. (D.O.)

Articolul precedentPDL Roman n-are convulsii
Articolul următorIţe încâlcite la social-democratele din Roman

3 COMENTARII

    • De acord , dar dupa cum stiti , orice initiativa are nevoie de o majoritate Iar ca independent e aproape imposibil sa o obtineti .
      Deci e nevoie de partide politice .

  1. P.M.P-numai curat si nou nu se poate numi. Cu vechii politicieni de la P.D.L.,invatati in rele si cu botezul lui Basescu, ajungem la ceva vopsit,(nemtenii stiu despre ce este vorba.) Curat inseamna ceva fara spiritul si umbrela lui Stefan, Tarata,Ursarescu,sau altii ca ei cu radacini in politica de ani de zile.

Comments are closed.