Toaletare agresivă a copacilor în Piatra-Neamţ, „făcută pentru siguranța cetățeanului”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâţiva cititori, revoltați, ne-au trimis fotografii cu copaci mutilați din Piatra Neamț, în urma acțiunii de toaletare.

Cerasela Mihăilescu, inginer horticol în cadrul CMI Urban, Serviciul de întreţinere şi amenajare spaţii verzi, ne explică în detaliu de ce sunt toaletaţi agresiv, an de an, copacii din Piatra Neamţ: “Toate lucrările de toaletare le facem la comanda primăriei, în baza cererii venite de la asociaţiile de proprietari sau de la proprietarii blocurilor. Noi suntem foarte puţini, nucleul de personal a rămas acelaşi în ultimii 6 ani şi nu găsim oameni pe care să-i specializăm, pentru că aceste servicii trebuie făcute de profesionişti. Noi apelăm la această toaletare agresivă, care în mod normal se face doar o dată la 3-4 ani, din mai multe motive. În primul rând pentru că primăria urmăreşte diminuarea fructificării acestor copaci din motive de siguranţa Toaletare agresivă a copacilor în Piatra-Neamţ, „făcută pentru siguranța cetățeanului”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiicetăţeanului. Dacă aceşti pomi fructifieri din spaţiul public ar face fructe, acestea ar cădea pe jos, ar fi şi inestetic şi oamenii ar putea să alunece şi să se întâmple accidente nedorite. Pe urmă, costul lucrării ar fi mult mai ridicat dacă noi am tăia cîteva crenguţe la 2-3 luni. Din aceste motive noi plantăm cu preponderenţă arbori ornamentali care să nu facă fructe şi care suportă astfel de toaletări agresive. Pentru că, altfel, avem reclamaţii. E vorba în primul rând despre siguranţa cetăţenilor, despre costuri şi despre forţa de muncă“.

Despre toaletarea în fiecare primăvară a tuturor copacilor din Piatra Neamţ şi despre cât de inestetic arată ei după această operațiune, am mai scris aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentVIDEO: Casă distrusă de coșul de fum
Articolul următorCirc și amenințări în fața sediului Poliției Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Exact ca in filme cu prosti. O natie de tantalai tembeli. Prosti granada. Imi e rusine ca sunt roman cu asa prosti..

Comments are closed.