0:00

Ministerul Finanţelor anunţă, într-un comunicat de presă pe site-ul instituţiei, o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur care pot fi achiziţionate începând de astăzi, 2 iunie.

Titluri de stat Tezaur disponibile din 2 iunie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% și 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 02 – 27 iunie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online.

Între 02 – 28 iunie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;

Între 02 – 27 iunie 2022 în mediul urban și 02 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute sunt neimpozabile.

Ministerul Finanțelor are nevoie de aceşti bani pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

A.C.

Articolul precedentAutoturism în flăcări pe şosea
Articolul următorFestivitatea de depunere a coroanelor de Ziua Eroilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.