0:00

În zi de sfântă sărbătoare a Înălţării, potrivit tradiţiei, la Cimitirul Eroilor din Piatra Neamţ, astăzi, 2 iunie, a avut loc ceremonialul de depunere a coroanelor de Ziua Eroilor şi defilarea Drapelului de Luptă şi a Gărzii de Onoare.

Festivitatea a debutat cu slujba de pomenire a tuturor eroilor neamului oficiată de un sobor de preoţi.

Despre importanţa acestei zile au vorbit Cătălin Machedon, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” şi prefectul de Neamţ, Adrian Vasile Niţă, ambii vorbitori punând un accent deosebit pe faptul că, în această zi, trebuie comemoraţi toţi eroii români, din toate conflictele militare, dar şi eroii Revoluţiei din 1989.

Ceremonialul a continuat cu depunerea coroanelor la Monumentul Eroilor din primul război mondial de către delegaţiile Prefecturii Neamţ, Primăriei şi Consiliului Local Piatra Neamţ, Consiliului Judeţean Neamţ şi Garnizoanei Piatra Neamţ.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Drapelului de luptă şi a Gărzii de Onoare în ropotele de aplauze ale oficialităţilor, elevilor şi profesorilor, şi a reprezentanţilor unor asociaţii prezenţi la manifestare.

A.C.

Articolul precedentTitluri de stat Tezaur disponibile din 2 iunie
Articolul următorDosarul Ambulanța – 8 dintre inculpați trimiși în arest la domiciliu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.