0:00

Titluri de stat Tezaur cu dobândă de 8,25%, veniturile sunt neimpozabile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Finanţelor anunţă o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, cu maturitate de 1 an şi dobândă anuală de 8,25%. 

Un comunicat al instituției menționează condițiile în care cei interesați pot achiziționa aceste titluri.

„În perioada 8 – 26 august pot cumpăra online astfel de titluri, numai persoanele fizice care sunt înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV). Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 08 – 26 august în mediul urban şi 08 – 25 august în mediul rural, pot fi achiziţionate şi prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans”.

Dobânda oferită este mai mare decât ceea ce se poate obține în condiții normale pe piața bancară în România în acest moment, majoritatea băncilor oferită o rată a dobânzii între 6 și 7% pentru depozitele de 12 luni. Un alt avantaj este că veniturile obținute în urma acestei investiții sunt neimpozabile.

Angela Croitoru

Articolul precedentStructura anului școlar 2022 – 2023
Articolul următorÎntreruperi ale furnizării apei în Săvineşti şi Târgu- Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.