0:00

Liceenii din județul Neamț au monitorizat din nou măsurătorile de mediu de la fabrica de ciment din Tașca. Pe 17 iunie elevii au făcut o nouă vizită în fabrică, pentru a învăța cum sunt realizate măsurătorile indicatorilor de mediu, cât și pentru a se asigura că aceștia sunt în valori normale.

„Tinerii Gardieni ai Mediului” din nou în fabrica Carpatcement, ZCH NEWS - sursa ta de informații Liceul “Carol I” Bicaz a trimis o echipă de 4 elevi care să reprezinte comunitatea locală din județul Neamț în calitate de „Gardieni ai Mediului”. Elevii au participat pentru prima dată la procesele și procedurile de măsurare în data de 17 iunie.

Copiii au fost instruiți de responsabilul de mediu al fabricii, având acces la istoricul datelor, cât și la instrumentele care asigură monitorizarea continuă. După ce au vizitat camera de comandă precum și celelalte încăperi de unde este controlată activitatea în fabrica de ciment, le-au fost explicate toate procesele și procedurile de măsurare a indicatorilor de mediu, pentru ca, mai apoi, aceștia să poată interpreta indicatorii de mediu.

Valorile măsurate de elevi au fost:

 

Nr. crt. Indicatorul monitorizat Valoarea măsurată (mg/Nmc) Limita maximă admisă
1 NOx 199,09 800
2 SO2 2,72 450
3 CO 908,69 2000
4 Pulberi 1,05 30

 

„Tinerii Gardieni ai Mediului” se desfășoară pentru al treilea an consecutiv și are ca scop comunicarea eforturilor de reducere a poluării întreprinse de către Carpatcement, cât și menținerea indicatorilor de mediu mult sub valorile admise de lege. De asemenea, unul dintre țelurile principale ale programului este să ajute elevii cu specializare în protecția mediului și ecologie să participe la activități reale, deoarece la noi în țară există o mare deficiență de cadru pentru practică în aceste domenii. Proiectul își dorește să trezească mai multă proactivitate în rândul celor din comunitate, cu toții fiind responsabili de bunăstarea mediului înconjurător, fie că e vorba de actori economici sau de cei care îi găzduiesc pe aceștia.

 

 

Despre Grupul HeidelbergCement

 Cu un total al investițiilor de peste 500 de milioane de euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanți investitori germani din România, unde este prezent în producția de ciment, betoane și agregate prin CARPATCEMENT HOLDING S.A., CARPAT BETON S.R.L. și CARPAT AGREGATE S.A. Toate cele trei companii folosesc tehnologii inovatoare și au ca obiectiv major promovarea unor standarde înalte de calitate.

 HeidelbergCement este lider mondial pe piața de agregate și un important jucător în domeniul cimentului, betonului și al altor activități conexe, ceea ce îl poziționează printre cei mai mari producători de materiale de construcții din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajați în 2.300 de locații, în peste 40 de țări din întreaga lume.

 Carpatcement este unul dintre cei mai importanți producători de ciment din România. Compania a fost înființată în anul 2004 prin fuziunea companiei de management Carpatcement România S.R.L. și a fabricilor de ciment pe care le deținea la Tașca, Chișcădaga și Fieni.

 Carpat Beton produce betoane, şape şi mortare printr-o rețea națională de 19 stații ecologice de betoane cu dotări performante, echipamente de ultimă generație și capacități de producție cuprinse între 90 și 150 mc pe oră. Stațiile au capacitatea de a recicla betonul și de a prepara și furniza betoane în condiții extreme de temperatură și oferă servicii de testare pentru produsele livrate, de transport şi pompare a betonului.

 Carpat Agregate produce și comercializează agregate naturale și concasate folosite în industria materialelor de construcții: nisip, pietriș, mărgăritar și piatră concasată. Compania deține și operează 7 cariere și 6 balastiere la nivel național.

 

Articolul precedentDefinitivat 2015: Profesori eliminați sau plecați la cerere
Articolul următorVacanțe Muzicale la Piatra Neamț, ziua a șasea: TAXI și master class
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.