Definitivat 2015: Profesori eliminați sau plecați la cerere, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEmoții mari pentru circa 2000 de candidați din județele Moldovei care s-au înscris în cursa pentru definitivat, ediția 2015. Prea mari pentru unii, care au profitat de metodologie și s-au retras din timpul „jocului” pentru a nu le fi evaluată lucrarea, fie din motive personale fie din motive de sănătate. O parte din cei care au trecut de inspecțiile la clasă, etapă premergătoare probei scrise de la definitivat, nu s-au mai prezentat deloc în ziua examenului.

În județul Suceava, potrivit reprezentanților inspectoratului școlar, un candidat înscris la specializarea psihopedagogie specială, a fost eliminat pentru fraudă, fiind prins în timp ce „mânuia” fițuicele. Alți 62 s-au retras din timpul examenului și 26 nu s-au mai prezentat deloc în sălile de examen.

În județul Iași, potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt, Sabina Manea, de la proba scrisă, dintre cei 459 de candidați înscriși, 54 s-au retras din timpul probei și 32 au absentat.

Tot 54 de abandonuri s-au înregistrat și în Neamț. 48 au invocat motive personale, 6 au dat cu bifa în dreptul problemelor de sănătate (probabil de la canicula provocată de aflarea subiectelor – n.red.). Din cei 231 de candidați, încă 15 au absentat.

În județul Botoșani, scenariul „obișnuit” scoate la iveală faptul că din cei 233 de candidați, 49 de profesori au ales varianta anulării lucrării, iar 15 au îngroșat rândurile absenților.

În județul Bacău, din cei 312 așteptați la startul probei scrise, 78 au ieșit pe „ușa din spate” din motive personale. Doar unul a motivat că se retrage din motive de sănătate. Nici aici nu au lipsit absenții, 17 la număr.

Vaslui – doamna prof. Gabriela Plăcintă, inspector școlar general al IȘJ Vaslui, ne-a îndrumat către prof. Maria Ciulei, inspector adjunct, dar aceasta nu ne-a răspuns la telefon, la momentul redactării acestui articol.

 

Lucrările profesorilor vor fi corectate în cele 6 centre de evaluare din țară, iar primele rezultate vor fi afișate în 14 iulie. Perioada de contestații a fost programată pentru perioada 14-15 iulie. În 18 iulie, vor fi făcute publice rezultatele finale. (M. TEODOROF)

Articolul precedentFost deputat reținut de DNA pentru trafic de influență
Articolul următor„Tinerii Gardieni ai Mediului” din nou în fabrica Carpatcement
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.